vol 2. discursul electoral al caprei vecinului


Dragii mei, iubiți cetățeni, dragi electori. Sau erectori, cum preferați…

Acest cuvant (elector sau erector) vi-l adresez fiindcă m-am săturat să fiu ridicată în slăvi. Capra vecinului face, capra vecinului drege. E o minciuna. Nu fac și nu dreg nimic, de aceea vă rog din tot sufletul meu de cornuta mult fu…ciufută să nu ma mai votați.

Nu merit.

Tot ce-mi doresc pe lumea asta este un drob de sare și renunțarea la ideea ca un șut în cur e un pas înainte. Nu e adevarat. Tot la patru ani îmi iau câte un șut în cur dar culmea! în loc sa merg înainte ajung în același loc din care am plecat. Sunt mereu capra vecinului, doar ca nici eu nu mai știu a cui,  că mă pune capra oricine vrea, cum vrea, când vrea.

Economia e de porc, cine-i de vina? Capra vecinului!

Vă jur, n-am nicio legatura cu porcul! Transporturile sunt varză, cine-i de vină? Capra vecinului. Acum, sincer, daca aș da eu de-o varză, n-aș mânca-o? Învățământul freacă menta,  cine-i de vina?  Capra vecinului. Menta-mi priește si la digestie și la mental. Deci, nu sunt eu!

La finanțe totul e de florile mărului, cine-i de vina? Capra vecinului! Ați mai văzut voi capra, fie ea și din vecini, să nu aprecieze florile mărului? Nu. Clar, nu. Televiziunile difuzează numai bălării, cine-i de vina? Capra vecinului. Acum sincer, dupa atâta varză, mentă, flori de măr și alte delicatesuri, cine să mai mănânce bălării?

Așa ca vă spun, dacă vreți de aici încolo să vă meargă bine, schimbați-mă. Uitați-mă. Sau în cel mai rău caz, sacrificați-mă. De la atâta tăbăcire am carnea beton, o să vă rupeți dinții în ea, e plină de toxine acumulate în ani de serviciu în favoarea cetățeanului, deci nu vă sfătuiesc să mă consumați! Dar măcar că mă dați la câini și tot rezolvați ceva. Capra vecinului le va veni de hac câinilor comunitari, oricâte picioare ar avea ei!

Iar pe mormant să-mi scrieți “aici odihneste în pace o capra care, sătulă să fie a vecinului, a ales sa fie a “vecinicului”! Mai bine o capraă de veci decât una de wc!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: