observatii im-pertinente


1

Singurelele momente de la tv in care oamenii sunt fericiti, sunt la reclame. Un program tv arata cam asa :

boli, dezastre, razboaie, molime, cataclisme, accidente dezastruoase-zdrang! reclame cu oameni fericiti care halesc si-si cumpara diverse lucruri . urmeaza boli, dezastre, razboaie, molime, certuri, barfe, scandaluri, atacuri verbale apoi zdrang! reclame-oameni fericiti, manaca, beau se veselesc si se bucura de viata care-i tare frumoasa si colorata, mamele canta cand spala, copii zburda pe campii, tatii mesteresc si spala vase….mai sa fie! o fi asa, sau o fi pe dincolo….

2

Poti sa-si dai seama de cat egoism si durere in cur, scuzati-mi eleganta!, exista in noi, dupa cum mergem. Drept inainte. Sunt oameni care-ti vin in fata si te forteaza sa te dai la o parte din fata lor. Ieri mi-a “taiat fata” ( din dreptul mainii mele drepte a trecut in dreptul mainii mele stangi in trei secunde) pe trecerea de pietoni o mamica de mana careia atarna, la propriu!,  o fetita de patru ani, zdrobita toata sa tina pasul cu furia de miscare a mamei ei. In ultima clipa eu si fetita am evitat impactul, fara ca mama sa bage de seama. Unde ne grabim si de ce, nu stiu, fiindca in Romania toata lumea intarzie. Daca gasesti un roman punctual esti norocos…Indiferent unde ne grabim, daca intarziem sau nu, cred ca genul acesta de atitudine “da-te din fata mea ca te sparg!’ e de evitat. Mai ales atunci cand mersul tau pe strada, comportamentul tau si raportarea ta la ceilalti oameni sunt scoala pentru copilul tau. Pentru ca inainte de betistuta si unghiutele curate din clasa intai, inainte ca doamna invatatoare sa-ti spuna ca Ana are mere si anume cate, fiecre copil isi are parintii…daca mama ta da cu tine in oameni, fara ca macar sa bage de seama, atunci e clar ca asa se face. cand esti grabit, ai voie sa fii oricum…

3

La metrou la Unirii 1, la iesire, sunt niste usi care se deschid in exterior. Pe ele e un afis pe care scrie ca se deschid in exterior, dar nu poti vedea afisul decat daca usa se deschide,(spre exterior) sau daca esti in dreptul lor. In ambele cazuri, e prea tarziu. Asa se face ca poti asista la cetateni grabiti care aleg in mod nefericit sa mearga pe langa ziduri si opresc usa cu nasul…Ma intreb, in atatia ani, nu putea fi oare schimbat sistemul de deschidere? Oare maistrii aia de la Mtrorex, n-ar putea face o asemenea lucrare de anvergura?

4

In autobuz, inevitabil fie ca e gol, fie ca e aglomerat, sigur e cineva sprijinit de aparatul de validare al cartelei. Si inevitabil vorbeste la telefon. Tare. Si inevitabil se uita urat la tine fiindca vrei sa-ti validezi, cat tupeu!, cartela….

5

Te rog, multumesc, scuza-ma, da-mi voie, fi amabil, imi permiteti etc sunt formule arhaice. Acea lume cand fie si doar formal te interesai de binele celuilalt e pusa la pastrare cu Atlantida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: