Cât de tare ne urâm copiii!


http://www.click.ro/news/national/elevii-de-clasa-iv-invata-din-manuale-cum-sa-faca-sex

Dacă îi auzi pe unii şi alţii vorbind despre copilărie, nu faci decît să auzi cât de importantă e , ce amintiri frumoase au, fiecare cu propria-i variantă de scăldat, de cireşe…Dacă ne apucăm să ne povestim prostiile din copilărie, terminăm 3 sticle de vin şi două kile de cafea.

Atunci, spuneţi-mi şi mie, de ce să le tăiem copiilor noştri copilăria cu foarfeca? În numele cărei educaţii sexuale?

Mi se pare stupid că se discută manualul în cauză în loc să se discute deschis, la nivel de referendum, dacă vrem sau nu, educaţie sexuală. Pentru că sunt absolut sigură, că la un sondaj corect, ne falsificat, nu am vrea. Pe ce mă bazez? Pe referendumul cu religia în şcoli. Probabil de asta nici nu se face acest referendum, fiindcă se ştie din start că nu va trece.

Ideea de educaţie sexuală mi se pare greşită din start.Se invocă numărul mare de avorturi în rîndul tinerilor şi de mame adolescente. Dar hai să ne gândim dacă nu ar fi mai bine să acţionăm la cauză.

Poate că ar trebui să nu plecăm de la premiza că dacă nu fac sex la 15-16 ani li se usucă şi le cade. Poate că ar trebui să mai controlăm nuditatea asta deşănţată. Poate că nu e normal ca copii de 14-15 ani să-şi piardă noaptea prin cluburi şi părinţii habar să nu aibă de ei. Poate că nu e normal să purtăm fetiţele rujate şi despuiate să-şi scuture şoldurile inexistente  pe la tv, pe modelul Shakira şi J. Lo. Poate că ar trebui să ne gândim că dăm cu piatra în etnia romă pentru că admite căsătoriile între minori iar noi le netezim copiilor noştri calea tocmai spre acest tip de familie, doar că spre deosebire de romi, care-i însoară, noi  le presărăm petale de trandafiri şi prezervative prin pat. Am întâlnit mame de băieţi şi de fete care se lăudau cu palmaresul progeniturilor lor, de 14 ani. Absolut greţos!

Poate că ar trebui să-i învăţăm nu cum să facă sex, ci cum să iubească. Cum să ştie să aibă răbdare, să se sacrifice unul pentru un altul, să fie toleranţi. Sexul e un lucru firesc, cum e mâncatul şi băşitul şi oricare altă funcţie…tocmai de aceea nu trebuie învăţat. Este sădit în noi şi la timpul potrivit se manifestă. Ideea ar fi să fii matur emoţional, sufleteşte, corporal cînd te apuci de sex. Şi cel mai important, să nu-l foloseşti ca pe o sursă de plăcere ci în ideea formării unei familii.

Dar cine să-i înveţe importanţa familiei? Părinţii divorţaţi care suntem? Cinicii cu normă întreagă? Măcar de am avea tăria să recunoaştem că am eşuat lamentabil. Că am preferat să sacrifică familiile de dragul confortului şi ai “fericirii” personale. Arătaţi-mi mie un divorţat fericit şi-i fac statuie.

Mama, tata şi copiii, ăsta e modelul de “fericire”. Uneori scrâşnită, alteori dureroasă, dar ăsta e modelul.  Efort, sacrificu, anduranşă, certuri dar şi nepoţi, stabilitate, martor tăcut al unei vieţi, bătrâneţe comună. Cine se ţine de acest model, greu, dur, tensionant, aplauze. Cine nu…îşi învaţă copilul să folosească prezervativul cît mai devreme, să treacă prin cît mai multe paturi, să adune cît mai multă plăcere, să “experimenteze”….”că viaţa e scurtă şi trece repede, mamă!” Da, dar moartea ţine să te saturi. Şi la fel şi durerea de a-ţi nenoroci copilul.

Să ai un copil de 40 de ani, singur, zburător din floare-n floare, practicant asiduu al manualului de sexologie nu e tocmai fericirea supremă pentru un părinte de băiat. Iar pentru unul de fată, s-o vadă într-o veşnică uniune consensulaă până la adînci bătrâneţi…

Aşa că eu cred că întrebarea nu e cît de modernist sau retrograd eşti, ci dacă îţi iubeşti sau nu copilul.

Dacă da, fă-i educaţie muzicală, plastică, teatrală, literară, muzeaşă, florală, istorică, lingvistică…şi lasă-l pe el să crească şi să decidă singur cînd e momentul. Că surse de informare sunt pe toate gardurile.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: