Patriarhul Daniel. Respect!


În 89 s-a strigat Jos Comunismul! Jos Ceauşescu! Ei bine, s-a reuşit doar pe jumătate. Punctul 8 de la Timişoara nu a trecut şi noi îi trăim acum consecinţele. Grave, acutizate de confirgurarea geopolitică actuală.

Există naivi care cred că pe Ponta l-a dat jos strada. Sunt aceeaşi naivi care cred că pe Iohannis l-a uns FB. Asta ne dă sentiomentul de putere. Strada a urlat anti Ponta şi când cu Roşia Montana şi atunci a fost un urlet mai solidar, mai intens. Şi n-a fost dat jos…

Cred sincer că FB nu a fost făcut ca să ne vândă produse ci ca să ne pună în mişcare. Există o viaţă  febeistică unde oamenii sunt violenţi, se înjură, dau patriarhi jos şi pun guverne. Şi există o lume normală, unde e toamnă, cu un soare frumos şi frunze ruginii, parcă şi ele triste, de fapt unde toată  lumea e tristă şi plânsă şi caută cu disperare în adâncul conştiinţei diverse explicaţii., o lume unde oamenii nu se înjură înainte de a se saluta.

O lege a jurnalismului care nu se aplică FB este aceea de a verifica orice din trei surse. De ce există această lege-tocmai ca să nu se manipuleze opinia publică. Dacă această lege ar funcţiona pe FB ar trebui, şi aici dau un exemplu de care sunt direct interesată. Patriarhul Daniel . Este călugăr, călugărit de Arhimandritul Ilie Cleopa. Acel Părintele Cleopa ţinut la mare cinste de poprul român,ca fiind un părinte văzător cu duhul. Fac o paranteză şi spun aici că naşul de călugărie răspunde de mântuirea celui călugărit, de aceea nu călugăreşte oricine pe oricine, cu atît mai mut un părinte precum Arh. Ilie Cleopa!

Dar alta e ideea. Un călugăr depune jurămînt de sărăcie. Adică nu are voie să aibă averi. De niciun fel. Mai mult decît atât, presupunem că  un călugăr, fie el simplu sau patriarh, are şi credinţă, deci crede în viaţa ce va să fie, cu alte cuvinte, nu vrea să agonisească pentru acum, ci pentru dincolo. De unde ideea de corupţie? Există vreo dovadă a marilor lui averi? Este Patriarhul, ce nevoi are de averi când toate bisericile din ţară îi stau la dispoziţie, din punct de vedere legal.

.Ar mai fi multe de spus despre Patriarh. dar nu o fac. Poate fiindcă ştiu că orice spun pentru unii e degeaba. În schimb mă doare când văd oameni buni, cum ar fi vară mea de la Cluj, una din ele, care se lasă manipulată de lătrăciunile unei porta voce locale care şi-a făcut un tilu de glorie din a ataca biserica, nu de alta, dar a văzut omul că face audienţă cu asta.Om care a devenit celebru fiindcă a scris că-i sătul de ţara lui. Om care cere cu obstinaţie ruperea Ardealului de restul şării invocînd autonomia…O face din conştiinţă sau fiindcă e plătit, nu ştiu. Treaba lui, Dumnezeu să-l judece…

Pe scurt, avem aşa, o haită îndemnată din multe părţi să sară la beregata Patriarhului Daniel ( că doar e capul, ar putea fi şi izvorîtor de mir că tot i s-ar găsi motive de decapitare) , avem musulamni cu ghiotura în Europa şi o mega moschee pe cale să se ridice. Dar lumea nu iese în stradă fiindcă se construieşte moscheea, că doar e cu bani din afară, ci fiindcă se construieşte Catedrala Mîntuirii Neamului!!!  Oare or fi fiind ceva legături între ele, între denigrarea patriarhului, construirea moscheii pe un teren donat de statul român şi valurile de islamişti ce vin mereu?

Eu am tot respectul pentru ce a spus Patriarhul daniel  la ieşirea din biserică.

Aşa e. Legile bisericii nu le face strada. Aşa s-a menţinut ortodoxia şi aşa se va menţine. Nu de alta, dar fiindcă ea se roagă constant, mereu, chiar şi pentru câinii care-i sar la beregată. De ce? Fiindcă aşa o duce capul. Capul bisericii fiind desigur Iisus, cu doi I. Unul de la iubire şi altul de la Iubire. Iubirea de aproape şi iubirea de vrăjmaşi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: