Nu ştiu domnule, nu mă pricep, nu e treaba mea!


Mi-e dor de vremurile în care oamenii spuneau “nu ştiu”, “nu mă pricep”, “nu e treaba mea!”. Acum cu toţii ne pricepem la tot. În funcţie de ore.

De la ora amiezii încolo ne pricepem la cum trebuia să-şi trăiască Marghiola din deal romanţul sau ce măsuri anti viol ar trebui luate în comună. Pe măsură ce înaintăm în timp ne pricem perfect la cum trebuia x vedetă de 2 lei kilu să “diluiască” pardon my french! cu fosta iubită a viitorului ei fost amant. Ştim exact cine de cine trebuia să divorţeze şi cu cine să rămână, cui trebuia justiţia cea oarbă să plaseze copiii unui cuplu care pare că-şi trăieşte viaţa a la Truman Show, adicătelea musai în faţa camereleor.

Pe la şapte trecute fix devenim experţi în politici, şpăgi şi comisioane, legislaţie fiscală şi relaxare bugetară. Noi ştim mai bine ca oricine cât ar trebui să nu ia medicii şi mai ales profesorii, analizăm şi clasăm bugetarii după cum ne trece prin cap. Apoi desigur ştim mai bine decât toată lumea cum trebuie rezolvată problema refugiaţilor, că doar am învăţat-o în grupa mare, cu puţin înainte de lecţia aia grea cu “ana are mere” .

Ajungem după zece la probleme grave de politică. Şi pentru toate noi ştim mai bine. Formula magică este ” ba, pe-a mă-tii, boule-handicapatule-porcule-băsistule-extremisule!”. Seara ne relaxăm cu un pornet uşor şi bineînţeles că ştim mai bine cât hialuronic trebuia să-ţi pună în bot “aia” ca să fie exact cum trebuie, cum am văzut noi la italienti când eram mici.

O fi tare greu să spui”nu ştiu!”. E cel mai firesc, mai simplu şi mai uman răspuns. De ce ne-o fi aşa de ruşine să nu le ştim pe toate, oare pe cine vrem să convingem că suntem cu toţii nişte eminenţe cenuşii, ambulante?

La drept vorbind, cu viaţa asta aşa de scurtă şi de agitată, la câte te poţi pricepe? Poate la doua-trei lucruri, încluzând gătitul la femei şi fotbalul la bărbaţi….Haideţi să facem o campanie de salvare de la extincţie a lui “nu ştiu, domnule, nu mă pricep, nu e treaba mea!”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: