Sănătos cu forţa! Vrei nu vrei, faci Grigore analize!


http://www.capital.ro/romanii-care-nu-merg-la-medic-vor-fi-sanctionati.html

Aş vrea să cred că ministrul Bănicioiu nu mai poate de grija sănătăţii mele dar ceva mă impiedică, nu ştiu ce 🙂

Cred mai degrabă că această idee a obligativităţii analizelor, din minimum trei în trei ani are de-a face cu o încălcare groaznică a liberului arbitru, doar ca să ne determine pe noi să contribuim mai mult.

Te duci la analize, ceva îţi găsesşte, că nimeni nu-i perfect sănătos, apoi te trimite la alte analize,  care să stabilească mai bine ce şi cum. la final, tu, de unde te credeai relativ sănătos, eşti un diagnostic cu un pumn de medicamente. Partea mai frumoasă este că ne ameninţă cu măsuri coercitive dacă nu ne prezantăm, frumos, ordonat, ca văcuţele în staul. Este cât se poate de clar că sistemul sanitar nu este făcut pentru noi ci noi suntem făcuţi pentru a consuma  oferta sistemului sanitar. Sisitemul medical căştiga până acum doar impozitul, puneţi voi ghilimele la doar, de pe urma unui angajat sănătos. Dar se pare că scurgerile fiind prea mari, nu e de ajuns. Trebuie să cotizăm din trei în trei ani cu analize şi evident, cu un număr impresionant de pacienţi înregimentaţi, în urma lor. E foarte greu să te detaşezi de un diagnostic odată ce ţi-a fost pus. Mintea ta îl îmbrăţişează imediat şi începe să lucreze în sensul lui.

Acum ne zice că TREBUIE (minunat cuvânt, de aceea Iisus s-a ferit să-l folosească) să ne controlăm o dată la trei ani, dar poate că se va răzgândi şi ne va impune să mergem de trei ori pe an, sau poate chiar o dată pe lună…Comuniştii mai făceau asta, controlau femeile cu forţa, ca nu cumva să fie gravide şi Partidul să nu fie pe fază.

Fondul chestiuni e că vor să ne oblige să le cumpărărm marfa, totul sub armura grijii pentru cetăţean şi viaţa lui. Nu cred că avem dreptul să interzicem cuiva să fumeze, să bea, să consume droguri. Este viaţa omului, are dreptul să şi-o trăiască cum îi dictează lui inima, şi dacă Dumnezeu ne-a lăsat liber arbitru o fi ştiut El de ce o face….sau poate că nu, poate că miniştrii ăştia din zilele astea or fi ştiind ei mai bine.

Eu zic că orice om va merge la consult de bunăvoie şi nesilit de nimeni,  când spitalele vor arăta ca nişte hoteluri, hai nu de cinci, dar de trei stele, când medicii vor avea numai halate fără buzunare, şi când mie ca simplu cetăţean mi se va explica unde se duc banii pe care de bine de rău, sănătos sau mai puţin sănătos, eu îi plătesc statului pentru sănătate, învăţământ etc Atunci îi voi crede că se preocupă de sănătatea mea. Până atunci, să mă lase în pace şi să mă amendeze dacă vor.

Dacă  vreun ministru vrea să ajute populaţia să fie mai sănătoasă, să dea bilete gratis la teatre, la concerte, să organizeze ieşiri la iarbă verde, să-i ajute pe oameni să se detaşeze de toate diagnosticele care ni se pun permanent. Eşti bătrân, eşti obosit, eşti expirat, eşti retrograd, eşti isteric, eşti…

Dragi miniştrii, eu cred că omul are voie să fie bolnav  fără binecuvântarea sistemului santiar  şi fără ca sistemul să profite de pe urma bollii lui, ce spuneţi?

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. horvathliviu
  Apr 08, 2015 @ 07:28:24

  Există şi o parte bună, o analiză, un ecograf făcut timpuriu te poate salva de la cancer. Cunosc zeci de persoane, inclusiv din familia mea, care trăiesc datorită unor controale de rutină. Oricum, aici, cum spui, e vorba de altceva.

  Reply

  • testoasadeserviciu
   Apr 08, 2015 @ 10:34:07

   Eu cred că fiecare om trebuie să decidă pentru sine, de la cele mai mărunte chestiuni până la cele mai importante. Corpul nostru şi ceea ce facem cu el şi consecinţele acţiunilor noastre, corecte sau greşite, sunt în custodia noastră. Desigur că există astfel de cazuri de care spui şi tu, nu contest o evidenşă 🙂

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: