magie într-un pahar cu apă


Există în mine o revoltă, care orice aş face, chiar şi-o tocăniţă de ciuperci, iese la lumină. Ca să fiu sinceră cu voi, chiar îmi doresc  să scap de ea şi să mă împac cu mine însămi şi in extenso, cu lumea, dar până atunci, se canalizează de nebună în te miri ce teme. La un moment dat, zahărul a avut onoarea să fie în centrul revoltei mele. Copiii sunt îndopaţi, efectiv, cu acordul părinţilor cu toate soiurile de zaharicale. Dacă te duci vara prin parc tot poporul, cu mic cu mare, cu bogat şi sărac, e degrabă de zahăr consumatoriu. Mai aveam puţin şi le dădeam mamelor peste mână când le întindeau îngheţatele şi sucurile. Ca să nu ajung subiect de ştiri proaste, am zis mai bine să scriu.

Vorbim mult de alimentaţie sănătoasă, diete etc dar le dăm copiilor noştri din fragedă pruncie dulciuri cu basculanta şi apoi avem pretenţia ca brusc, să se treazească din somnul zaharos şi să spună “gata, e destul, nu mai vreau zahăr, dă mamă cu spanacu-n mine!”. Dacă statisticile privind diabetul nu arată deloc bine , nu e din vina copiilor. Nu au băgat ei mâna-n buzunar să-şi cumpere toate batoanele, prăjiturile şi sucurile.

O piesă pentru adulţi în care să vorbeşti despre alimentaţia sănătoasă nu e cel mai apetisant mod de a chema pe cineva la teatru. “Hei, ce-ai văzut aseara? ceva super tare, o piesă despre raw vegan!”. Copiilor nici atât nu le poţi vorbi de carbohidraţi, insulină etc Şi atunci a ieşit această zăpăceală de text-manifest-cântăcios împotruva zahărului. Aşa am făcut din broccoli, leguma supremă, super eroul care salvează lumea de atacul nemilos al  dulciurilor. Şi dulcegăriilor, aş putea spune, dar asta e altă revoltă….Cam ăsta a fost punctul de plecare, unde vom ajunge cu acest proiect, numai Dumnezeu ştie. Şi Mişu Predescu, producătorul. Cert e că i-am adăugat cântece, dansuri, proiecţii, şi desigur o suită de actori minunaţi. La momentul la care scriu, nu-mi mai place titlul. Cuvântul magie a fost realemnte eviscerat de orice sens. “Magia sărbătorilor”, “Magia primului…” toate sunt cu magie. Ei bine, ar trebui să pun în ghilimele magie. Nu e nicio magie. Apa e bună. E mai bună decât orice suc. Aşa că vă rog pe voi, să luaţi cu multă ironie acest cuvânt.

Vă aştept la Teatrul de pe Lipscani nr 53, sâmbetele de la 11, să-i vedeţi pe Marian Râlea, Lucian Ifrim, Magda Catone, Alina Chinie, Vlad Logigan,  Dana Rogoz şi personajul colectiv format din Alexandru Sinca, Ghighi Eftimie, Dana Rusu şi Iacob Bogdan, coordonat de coregraful Rasmina Calbajos, vă mai spun că muzica magică :))) e semnată de Dan Pârvu şi fug!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: