Ucide-l din fasa pe Mos Craciun!


Mama lucreaza opt-zece ore pe zi. Tata nu lucreaza deloc. Copilul invata bine. Premiant. La o scoala din centru, de fapt la cea mai buna scoala din centru…Distractia copilului e sa mearga la mall. Asa se relaxeaza in putinul timp pe care-l are cand nu invata,  fiindca invata foarte mult ca sa poata tine pasul cu colegii de clasa care au “oi mai multe, mandre si cornute si cai invatati si caini mai barbati”… . De la mall si de la viata lui plina de luminite colorate si marci expuse voluptos a tras copilul concluzia ca acolo e bine si-n lumea aceea trebuie sa ajunga.De ziua de nastere copilul vrea un ceas care costa aproape tot salariul pe o luna al mamei . Mama se da peste cap convinsa fiind ca in felul acesta il rasplateste pe copilul cel bun pentru un an de munca grea. Avem urmatoarele posibiitati.
a) Mama are dreptate. Copilul merita orice efort. Si daca trebuie sa munceasca o jumatate de luna numai pentru un ceas pe care scrie un nume celebru doar ca sa-si faca copilul celebru, mama o face cu toata bucuria. Se imprumuta, vorbeste cu vanzatoarele din mall sa i-l tina, se intelege sa-l plateasca in rate. Totul pentru copil.
b) Mama greseste. Copilul va gasi mereu la mall ceva mai bun decat ce are, va intra intr-o competitie nesfrasita cu marcile si-n final isi va vinde sufletul unei cladiri de sticla cu multe etaje.

Pur si simplu, ma inspaimanta “goana dupa cadou”. Asemenea mamei din poveste sunt mii si mii de mame care traiesc in universuri paralele cu copiii lor. Cum sa ceara un adolescent unei mame un cadou pentru care munceste aproape o luna intreaga? Cum sa n-aiba habar un adolescent al carui tata nu munceste ca trebuie pusa mancare pe masa si platite darile inainte de decartarile de la mall…Romania este tara oamenilor care conduc masini extravagante dar n-au casa, au postete de mii de euro dar nu-si platesc intretinerea…Cultivam permanent o impresie pe care o vindem celorlati, si o facem pana la anihilarea noastra si a copiilor nostri.

Cea mai buna metoda, dupa parerea mea, de a creste copii fericiti este de a fi sinceri cu ei. Sinceri in iubire, sinceri in neputinta, sinceri in eforturi, sinceri in saracie. Mos Craciun desi e batran traieste foarte putin asa ca e mai bine sa-l ucidem din frageda pruncie.

Am vazut la mine, am vazut si la altii, viza pentru mall se plateste cu mult prea multa munca. Niciun ceas din lume nu-ti poate da inapoi timpul pe care l-ai muncit ca sa-l cumperi! Asa ca cu cat e mai ieftin ceasul, cu atat mai bine. Si cateodata viata poate fi traita si fara ceas. Voi ce credeti?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: