Putred de bogat


“Putred de bogat” e o expresie des intalnita. Lumea o spune cu sensul de bogatie exorbitanta sau, ca sa folosesc un termen manelistic, de ce- nu stiu!!!, bogatie “fara numar, fara numar'”.

Putred de bogat, sa insemne oare asta ca bogatia e in sine putreda? Nici gand. Am cunoscut si oameni bogati, foarte generosi, buni si doritori sa ajute. Si aici nu ma refer la cei care-si fac neaparat reclama prin ziare si tv, fiindca ideea ar fi sa nu stie stanga ce face dreapta.

Cred ca tot ceea ce stagneaza, ceea ce nu se misca, nu are o dinamica, ajunge cu tipul sa puta. Ideile pe care le freci la nesfarsit in minte, ca un soarece in rotita lui, ajung sa se pietrifice si sa puta. La fel e si cu banii. Banii nemiscati, nevanturati, tinuti doar de dragul de a se strange, de a face pui, ajung sa puta. Practic cred ca “pute” ideea de a avea bani mult,  in sine. Cei care fac cu banii lor ceva, orice altceva decat a-i pune sa munceasca de dragul aducerii altor bani, oricati bani ar avea, nu sunt putred de bogati. Imi doresc sa aud ca un bogatan si-a facut o afacere care nu-i aduce bani, ba poate ca e si putin in pierdere, doar de dragul activitatii in sine. Sa aiba o pasiune, ceva care sa le miste nu banii, cat inima, sufletul. Sa vada in banii lor o resursa de a se bucura si de a-i bucura si pe altii. Si nu ma refer la caritate, nici gand! De ce investesc toti in imobiliare? De ce nu exista unul care sa vrea sa faca un circ, pentru ca-i placea circul cand era mic? Sau o gradina zoologica? Sau un parc? sau o gradina mare? Cred ca atunci cand dispare orice urma de idealism, lucrurile incep sa puta. De aceea un sarac, chiar daca pute, la modul fizic, are speranta ca-i va fi mai bine candva, se hraneste cu ea si astfel la un nivel altul decat cel fizic, nu pute. Pe cand unul parfumat din cap pana-n pcioare, care nu face decat sa calculeze cote, cursuri si sa stea cu ochii pe bursa….

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: