Cat costa un copac?


Acum cateva zile scriam despre aberatia retrocedarii Castelului Bran. Acum, alta!

Zburam 500 de copaci, ca la vreo 30 de ani, asa, ca sa tragem un cartier de locuinte. Doamna Marioara Miscunescu si-a cerut terenurile inapoi. Si culmea, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca cei 500 de copaci pot zbura fara probleme. Astazi drujbele si buldozerele si-au facut aparitia. Cativa copaci au cazut, apoi au intervenit oamenii si s-a dat proprietarului o amenda de 5000 de lei pentru ca nu avea autorizatie. Dar nu e o batalie castigata. In mod clar blocurile vor rasari. Daca nu facem ceva, vor rasari…

Ma intreb asa:

Doamna Miscunescu nu isi doreste ca nepotii ei sa respire aer? Sau o sa li-l ofere intr-un tub de aur plin cu oxigen?

Cei care au ajutat-o pe cucoana asta sa traga sforile, cei care lasa un oras intreg si asa sufocat sa respire ca un peste pe uscat, ce si-au luat din banii de spaga?

Ne cumparam o planta de apartament, dam 30-50 de lei pe ea, daca e banala, chiar cateva sute daca e mai rasarita,  o ingrijim si ne bucuram ca traieste. Cum calculam pretul unui copac care a crescut 30 de ani?

Va puteti imagina ca primeste cineva aprobare sa construiasca un cartier in Central Park? Sau in Ciutadella sin Barcelona? Sau in Jardin de Tuileries? Nu, categoric nu. De ce atunci o madama care a inceput ca distribuitor de bere in sectorul 4 ajunge aici? Simplu, fiindca i se permite. Fiindca oamenii lacomi atrag in jurul lor alti oameni lacomi, si asta la umbra indiferentei noastre. Ar trebui sa mergem sa ne legam de copaci, sa urlam, sa facem orice dar sa nu mai permitem sa retrocedeze astia tara care cum vor.

As vrea ca Piedone care si-a facut statura urland prin piete pe la tarabagii speriati sa faca si acum acelasi lucru. sa se lege el de copac si sa-i spuna doamnei Micsunescu ca numai peste cadavrul lui poate ea distruge un parc, verde, viu, care respira, doar ca sa construiasca niste blocuri care-i vor adauga cateva zerouri celor deja existente. Zau ca l-as vota sa faca asta. Pe ploaie, pe vant, inundatii, m-as duce sa/l votez. Sunt gata sa votez pe cineva care-si risca confortul, pozitia, scaunul, pentru o gura de aer lasata mostenire nepotilor.

Dar unora cu bani se pare ca nu le pasa de parcuri. Ei isi fac gradini. Nu le pasa de oameni. Ei isi fac sclavi. Nu le pasa de aer. Ei au aere.

Parcul e pentru sarantocii care ies vara afara si-si fac veacul la umbra unui copac, cu un suc, un prieten, si-un caine alaturi…Ei bine, vor fi cu 500 de umbre mai putin.

Se tot vorbeste de “inelul verde” al Bucurestiului. Eu cred ca s-au apucat sa-l faca, dar ca la Radio Erevan…. Invers. Nu prin plantare de copaci, prin defrisare….

PS Mai jos aveti un material foarte documentat despre ascensiunea acestei femei. Sper ca e si conform cu adevarul….

http://www.museimobiliare.ro/stiri-imobiliare/categorie/1/Afaceri_imobiliare/stire/2004/Tun_imobiliar._Gratie_judecatoarei_lui_Constanda,_Parcul_Tineretului_va_fi_burdusit_cu_vile_de_lux/?page=6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: