Cu o majoritate de voturi impotriva


Panou electoral. Slogan: Impotriva coruptiei, impotriva saraciei.

E cat se poate de sincer. In Romania nu mai putem fi pentru ceva, nu mai putem fi solari, nu mai putem crede in ceva, nu putem  spune “pentru bunastare, pentru legalitate”, ca nu ne mai ia nimeni in serios…

Nu mai credem decat in “impotriva”.

Pana la urma poti fi impotriva saraciei cuiva. De exemplu poti fi impotriva saraciei neamurilor tale si ale celor apropiati lor, si chiar sa reusesti ce-ti propui. Daca ii imbogatesti pe ei in timpul mandatului tau, inseamna ca cel putin partial ai reusit ce ti-ai propus. Dar nu poti fi pentru bunastare, asa, in general, ca doar ai neamuri multe si ele la randul lor au neamuri si tot asa si de unde atata bunastare…mai bine cu “impotriva”.

Sau poti fi impotriva coruptiei unora dintre adversarii politici. Desigur, ei trebuie sa plateasca. Ei trebuie sa mearga la zdup. Daca adevrsarii tai sunt cu totii la bulau,( la usurica, la racoare, la facultate, la pastrare, la depanare…cate nume are puscaria la romani, nu-i asa? probabil din acelasi motiv pentru care eschimosii au multe nume pentru zapada….) inseamna ca o parte din treaba ai dus-o la bun sfarsit, la bunul LOR sfarsit, deci ai fost un parlamentar onorabil.

Noi nu mergem la vot pentru unul sau altul, mergem sa votam impotriva unuia sau a altuia. Mergem sa nu iasa X. Sau Y ! Daca pentru asta trebuie sa-l votam pe Z, chit ca/i incult, agramat si colportor, o facem! Il votam pe Z. Vesnic intre doua rele speram sa alegem raul mai mic si ramanem de nimic.

Exista doua etape de negatie in viata omului. Una la doi ani, si una la adolescenta. Oare unde ne aflam noi ca viata politica?  Daca e sa ma uit la cat de prost vorbesc politicieni, as zice ca sunt la doi. Daca ma uit la cat sunt de harnici si plini de bube cu puroi, as zice ca sunt la adolescenta. Daca ii vad cum injura imi spun, sigur sunt la adolescenta! Daca ii vad cum se joaca de-a baba oarba imi zic ca totusi sunt la doi ani….

Dar sa revin la slogan. Avem trei cuvinte. Impotriva. Saracie. Coruptie. Trei cuvinte negative. In matematica minus cu minus dau plus. Dar nu cred ca se aplica aici regulile matematicii. Nu de alta, dar matematica nu e punctul forte al politicianului roman. Lui intotdeauna ii da cu minus sau cu plus dupa cum vrea el. Cred doar ca avem trei cuvinte cu impact negativ care impreuna dau ceva si mai negativ dar dupa cum spuneam la inceput, oarecum sincer. Un slogan care ne spune ca in cel mai bun caz, romanul merge la biserica nu fiindca crede in Dumnezeu ci  fiindca vrea sa-i faca in ciuda lu dracu. Numai de-asta….

PS N-are importanta despre ce politician sau partid e vorba.Am judecat doar o linie de comunicare, atat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: