Tarul Ivan isi schimba meseria-Mihail Bulgakov-Teatrul Metropolis


Daca pana azi nu prea am scris despre piese de teatru este fiindca nu ma entuziasmez usor iar de criticat…incerc sa ma abtin. In seara asta insa am mers pe strada Eminescu la nr 89 ca sa fiu ridicata pana la cer si-o palma mai sus. Un spectacol de teatru “ca pe vremea mea”. Umor solid si de bun gust. Actorii valorizati la maximum. Un text inteligent dar extrem de usor digerabil, situat undeva  la marginea comediei bulevardiere, fara sa ajunga insa niciodata cu adevarat comedie bulevardiera. deh, Bulgakov!  Ce sa spun, un deliciu de doua ore si jumatate (habar n-ai cand trec), deliciu care m-a pus in acea conditie burgheza (pe care n-am trait-o de ceva timp) de spectator puturos ce a venit sa stea rezemat ca sa fie purtat cu fotoliu cu tot in cele mai indepartate ceruri ale teatrului… Un spectacol de la care iesi cu zambetul pe buze si vrei sa mergi undeva sa mai povestesti despre el, doar ca sa mai prelungesti putin starea aceea.

Am sa incep lista cu “Bravo!” -uri. 

Bravo, Gelu Colceag! O regie ingenioasa dar in acelasi timp discreta, care isi implineste menirea de a-l pune pe autor si pe actor in cea mai buna lumina posibila. E multa smerenie din partea unui regizor sa stea in umbra, sa se puna pe el pe ultimul loc si sa astepte ca cercul care se inchide perfect sa-l faca sa fie primul!

Bravo, Radu Gabriel! Un actor de comedie exceptional, care duce cu succes mai departe linia deschisa de Dem Radulescu, Jean Constantin sau Toma Caragiu. Fluid, versatiil, expresiv si expansix, radu Gabriel curge dintr-o parte intr-alta a scenei, purtat parca de o energie nevazuta.

Bravo, Doru Ana! Doua personaje diferite, tinute amandoua din scurt si invartite pe deget. Totul cu multa discretie si bun simt actoricesc, mai rar in ultiul timp cand toata lumea e dispusa la orice ingrosare stilistica doar pentru aplauze si laude.

Bravo, Vlad Logigan! Un rol absolut exceptional. O expresivitate corporala care nu poate fi invatata la scoala, un fel de a transmite din varful unghiilor pana la ultimul fir de par, al perucii. M-a entuzismat, pur si simplu si cei care ma cunosc stiu ca in materie de teatru sunt o acritura si o carcotasa. Pentru Vlad inca un bravo in plus pentru ca semneaza si miscarea scenica. 

De fapt trebuie sa spun un bravo pentru fiecare om din spectacol, pentru fiecre, fiindca se simte ca e lucrat cu chef si daruire, la toate compartimentele. Mergeti NEAPARAT sa-l vedeti. E un spectacol cu maestrii de toate varstele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: