Romania diletanta


Poate ca ma repet. Poate ca e doar o treaba de senilitate sau e o tema recurenta, habar n-am. Dar fac ce fac si-mi vin in minte diletantii.

Soferi de taxi, diletanti. Nu au habar de strazi, nu stiu sa se comporte, rareori au gesturi care demonstreaza ca s-au ridicat de mai mult de cinci minute in picioare.

Contabili diletanti. Nu au habar de legi, nu-si asuma nimic, doar aduna si scad constiincios. Aduna la ei si scad la tine.

Medici diletanti. Pun multe intrebari, fac mule analize, nu ajung la nicio concluzie.

Actori diletanti. Nu fac scoala. Nu au un minim exercitiu al interiorizarii, dar ei tropaie pe scena, rag niste replici si rad grobian. Vor sa te faca sa crezi ca ai avut un dram de minte in cap cand ai cumparata biletul. Nu-i crede. N-ai avut.

Scriitori diletanti. Au scris mai multe carti decat au citit…

Ideea este ca acesti diletanti, care se gasesc in toate paturile sociale, in proportii infricosatoare ii pun sub semnul intrebarii pe cei care chiar stiu ce fac. Cred ca e nevoie de doi-trei super profesionisti ca sa te faca sa uiti un diletant.

De aceea, pe aceasta cale, simt nevoia sa le spun tuturor cunostintelor mele care scriu si nu le-am transmis niciodata felictari, ca scriu prost. Indiferent cate carti au scris, ce varsta au sau sub ce regim s-au nascut si au trait. Scriu prost. Si daca nu

i-am felictat, a fost fiindca nu am putut-o face.

Tuturor celor care se urca pe scena, sau care pun in scena, sau care au ceva de-a face cu scena, daca nu ii felicit, e pentru ca nu simt nevoia.

Indiferent ce formatie ai, ca sa poti sa o afirmi e important inainte sa ti-o asumi. Cum se asuma o profesie? Exact ca un om, la bine si la rau. Si la tot ce e intre ele.

Sunt sincer satula de pseudo scriitori.

De spuedo actori.

De pseudo leguitori.

Dar asta e, un pseudo om nu va putea fi decat un pseudo ceva sau altceva.

Acum uitati-va in oglinda si intrebati-va orice ati fi, daca sunteti sau nu pana la capat….Si intrebati-va daca nu sunteti ce sustineti ca sunteti, ce sunteti cu adevarat? Fiindca orice om, absolut orice om, e si ceva cu adevarat. Sunt convinsa de asta.

Poate ca sunteti un escroc profesionist. Sau un trisor de exceptie. Sau un jeg absolut. Foarte bine, defilati cu ce aveti! Dar fiti profesionisti. Duceti orice ar fi-ul pana-n panzele abe!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: