lantul (dis) trofic


Se poate si asa.

Stii ca cel mai autoritar om din sat e primarul. Ai o treaba de “stat” o rezolvi cu el. Daca ai dreptate, se rezolva, daca e cu probleme mari, te trimite la oras, acolo se face judecata si iarsi se rezolva.

Cel mai stiut om e invatatorul. El a crescut toata tancimea din sat. deja e batran dar nu satul. Ii plac in continuare copii. se bucura de fiecre din ei care reuseste “la oras” dar si mai tare se bucura de cei care raman in sat si-l mai ajuta la cate-o serbare cu o stea pentru colind sau ce-o mai fi fiind nevoie.

Cel mai respectat om e preotul. Asista la nasteri la morti si la tot ce se intampla intre. Pentru sfat, la el. Pentru dojana, tot la el.Nimeni nu-i iese din cuvant. partial din rusine, partial din teama dar de cele mai multe ori din iubire, ca-i om bun si i-a invatat pe toti cu frica lui Dumnezeu.

Cel mai priceput e inginerul. Are scoala, deci stie. 

Cea mai temuta e doamna doctor. ce zice ea e litera de lege dar in general zice de bine si oamenii nu prea au habar ce-s alea medicamente. Cate-o aspirina dupa saisezi de ani si cam atat….

Cel mai iubit e carciumarul. Da de baut acum si ia banii cand o fi.

Cei in fata carora se pleaca toti: batranii.

Cei pe care-i iubesc toti: copii.

Viata e simpla. Linistita. Calma.

Ce am scris eu aici , pentru noi astia de acum, pare o utopie. Nu e. Multi au trait asa. Se mai poate in ziua de azi asa? Nu stiu. Nu stiu daca mai sunt oamenii asa. Ne respectam batranii? Nu. ne iubim copiii? Poate, intr-un mod bolnav…Avem incredere in preot, medic, invatator? Cine suntem? Cine suntem? 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: