Fund de borcan, loveste din nou, dupa 20 de ai!


Fac parte din generatia decreteilor. V-o spun ca identificare, nu cu repros, nu cu mandrie. V-o spun pur si simplu. Si pe vremea mea, mor dupa expresia asta…pe vremea mea…Care e la o adica, “vremea ta”…Vremea cand erai tanar, vremea cand erai bagat in seama, vremea pe cand mai contai…revin, pe vremea mea nu era deloc o mandrie sa porti ochelari. O faceai ca nu aveai incotro. Citeam mult, la becuri chioare, poate ca nici nu mancam suficiente legume si fructe (nu erau asa “cool” dar ce-i drept nici asa chimicalizate deci banuiesc ca o rosie de atunci facea cat cinci de acum, dar iarasi, asta-i alta discutie ) ..ideea era ca daca purtai ochelari erai tratata drept “chior”, “tocilar” “papa -lapte” etc Ochelarii cu rame mari erau o pacoste si aia se gaseau cel mai des. Si acum ma uit in jur si nu vad decat ochelari cu rame mari peste tot. Invazia intelectualilor, ce mai! Poate ca nu sunt mari cititori, poate ca altceva inafara de moda si tendinte n-au in cap sau poate ca pur si simplu vor sa ne arate ca sunt orbi, ca nu mai vad nimic de interes in jur, ca e musai sa-ti pui ochelari ca sa vezi un sens in viata asta. Sau poate ca e doar razbunarea tocilarilor, a tuturor celor batjocoriti si strigati de pe cealalta parte a drumului”baaaaai! fund de borcan!”, a celor nechemati niciodata la petreceri, a celor vesnic fara iubita, a celor care in loc sa adune poze in album adunau timbre in clasor.

 Poate ca “fundul de borcan” a ajuns intre timp mare desiger pe La Paris, New York sau Londra  si si-a zis “Ia sa-i vad eu pe toti “culutii” astia cum devin ei niste culti peste noapte, ia sa lansam moda “aragaz cu patru ochiuri”. Daca e asa, ma simt si eu razbunata! 

In ceea ce priveste pantalonii cu turul cazut, numai cine n-a avut un trening adevarat in anii 80, un trening de bumbac suta la suta (practic niste izmene bleumarin sau negre cu niste dungi albe pe laterala) nu stie de unde s-a nascut moda asta…Cand sareai la sport,  cu o mana dadeai in minge cu cealata iti tineai izmenele, ca pe vremea aia nu era “cool” sa ti se vada bucile. Iata, o alta razbunare a tuturor grasilor “aragaz cu patru ochiuri”. Astia ramaneau mereu in curul gol la sport spre vesnicul lor oprobiu.

Pe masura ce ma gandesc imi dau seama ca in spatele modei din ziua de azi, e un tocilar care rade. Si asa are sens. Numai asa.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: