Omorati “copilul din voi”!


Nu cred ca in mine exista un copil care moare incet de fiecare data cand un fluture isi bate aripile si-si pierde polenul, cand o floare e calcata in picioare, cand un ponei e impiedicat sa zburde pe pasune…Cand aud de “copilul din mine” vrea aia si ailalata si mai stiu eu ce cacaturi cere copilul asta din mine care nu vrea sa se maturizeze imi vine sa-mi iau leuca si sa-mi dau in cap, pana il scot pe  rasfatatul. In plan material americanii vor fi facut ei multe lucruri bune dar in plan pseudo psihologic si pseudo spiritual, au excelat. Sunt regii incoronati ai platitudinilor ridicate la rand de inteligenta superma.

Nu e nimic rau in a te maturiza. Daca ai 30 de ani si balangani dintr-un chef in altul si dintr-o serata in alta si nu faci nimic, nu inseamna ca-l ajuti pe copilul din tine sa fie liber. Inseamna pur si simplu ca nu-ti asumi responsabilitati. Daca ai 40 de ani si esti singura si nu te baga nimeni in seama, nu inseamna ca te mentii asa pentru ca al tau copil interior sa zburde virginal.

Poti sa ai ochiul deschis spre frumos si sa te bucuri. Fara sa fii copil si vai ce frumos!, sa dansezi in ploaie, sa faci curse de vise si alte asemenea aiureli. Sincera sa fiu ma tem ca acest “copil din tine” s-a cam obisnuit cu stimulentele si vrea sa fie din ce in ce mai copil.

Acum, serios. Faceti eforturi sa nu fiti penibili. Adica sa va uitati in oglinda si sa vedeti cine sunteti. Timpul trece. Si e frumos ca e asa. Nu e nicio drama. Nicio operatie din lume, niciun medicament si nimic nu-l va opri sa treaca. Daca ar fi fost bine pentru noi sa nu treaca, n-ar fi trecut. Asa ca luati-va la revedere de la copilul din voi si cautati-l bine pe adultul din voi. E undeva pe acolo. Vrea sa duca copilul la scoala, cainele la plimbare, vrea sa citeasca o carte buna, sa vada un film profund, sa asculte o muzica cu sens. Vrea sa lase o urma. dar nu poate fiindca v-a zis cineva ca domnul Goe e bun si trebuie cultivat. Ei bine, nu! Goniti-l cu suturi in cur si bucurati-va de viata! E frumoasa.

Nu trebuie sa traiesti bagat mereu la 220. Nu trebuie sa zburzi din aeroport in aeroport, din petrecere in petrecere, din loc in loc, ca sa simti ca traiesti.

Lasa-te pe spate. Adultul din tine e acolo ca sa te prinda!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: