Curat murdar, coane Fanica! sau Tara lui Guta


Anca Sigartau si Michael Cretu au fost  dati deoparte dintr-o emisiune. Iata cateva vorbe din comunicatul pe care Anca Sigartau l-a primit de la realizatori.

 “VA PUP. AM O VESTE PROASTA SI SPER SA NU VA SUPARATI. IN ACEASTA SEARA VOM AVEA UN SCANDAL CU NICOLAE GUTA SI NU AM DORI SA VA AMESTECAM IN ACEEASI EMISIUNE CU EL. MOMENTUL DVS VREM SA FIE INTR-O EMISIUNE CURATA, TOCMAI DE ACEEA CU PERMISIUNEA DVS VREM SA VA REPROGRAMAM PENTRU SAPTAMANA VIITOARE. SPER DIN TOT SUFLETUL SA NU VA SUPARATI”

 

Am urmatoarele comenatrii
In primul rand e o mare gresala de PR. Cand ai asemnea vesti de comunicat, pui mana pe telefon si le comunici direct, prin viu grai. Oral. Sigur, necesita ceva “barbatie” sa o faci ca nu-i usor sa-i transmiti omului ca a zburat degeaba din Germania pana aici. Dar daca n-ai “cojones” sa o faci si trimiti mail, sub nicio forma, dar sub absolut nicio forma nu spui ca inviti persoana alta data cand ii vei oferi o emisiune “curata”. “Curat-murdar, coane Fanica!’ Asta inseamna sa admiti ca faci emisiuni “necurate” ori rolul unui PR este sa arate lucrurile bune ca fiind exceptionale si pe cele rele ca fiind bune. De asta esti PR, sa-ti bati capul sa gasesti formulari, sa pui accente, etc Dar repet, genul acesta de refuz si de revenire asupra unui program stabilit cu mult timp inainte, trebuie facut verbal. Ii dai si omul respins sansa de a-si spune punctul de vedere, se mai racoreste si el, vorbind si fiind diplomat poti sa-l calmezi si sa-l faci sa accepte ca e chiar mai bine pentru el. Poti gasi argumente. Un alt “super-invitat” alaturi de care il inviti, sau o editie speciala, un spatiu de emisie mai generos, o aparaitie suplimentara in presa etc etc Se gasesc solutii atunci cand vrei sa arati ca iti pasa, iti pare rau etc Si de unde acest “te pup” initial. De unde aceasta familiaritate? Sa fii familiar cu un invitat e un lux pe care n-ar trebui sa si-l permita multi, ca sa nu spun nimeni. 

Pe mine ma scoate din minti familiaritatea romaneasca. Daca nu ne-am betivit, cafegit, destrabalat impreua, nu ma pupa. Daca nu imi cunosti familia, copiii, prietenii, nu ma pupa. Ca si cand daca stii cum ma cheama si ai numarul meu de telefon, gata, mergem impreuna la o partida de batut pe burta. In general incercam sa ne aratam superioritatea fata de cei pe care ii consideram superiori fiindca astfel crestem si noi in ochii nostri. O fi ceva de capul meu daca ii spun ‘te pup” Papei de la Roma. 

In ceea ce priveste valorile, stiam de mult ca traim in tara lui Guta. Acesta a fost doar un comunicat oficial care sa ne confirme aceste lucru. Era si cazul, manca-ti-as!

2 Comments (+add yours?)

 1. Florin
  Feb 01, 2013 @ 19:13:10

  NU a fost un comunicat de PR, a fost un sms primit de la reprezentantii emisiunii.
  cine stie, poate data viitoare citati si sursa, daca tot nu v-ati documentat corect….? 🙂

  http://www.paginademedia.ro/2013/02/michael-cretu-inlocuit-cu-nicolae-guta-la-cancan-tv/

  Reply

  • testoasadeserviciu
   Feb 01, 2013 @ 20:42:39

   Stiu ca nu a fost un comunicat de presa in adevaratul inteles as cuvantului, era doar o formulare de final, in sensul ca a devenit oficial(asumat public) care este scara de valori. Eu am gasit informatia pe FB data de cineva din lista de prieteni ai Ancai Sigatau. Si indiferent ca e mail sau sms,odata ce pleaca din redactie catre invitat sau catre oricine din afara, odata ce poate fi facut public, cred ca e important ca mesajul sa nu aduca deservicii emisiunii, oricare ar fi ea. Ori acest mesaj aduce….

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: