amestecate


Am sa scriu intr-o devalamasie ideatica diverse imagini, scene, idei, care mi-au trecut prin cap. Nu incercarti sa le legati logic.

Urasc nuntile. Din tot sufletul meu. Sunt niste petreceri false, arogante, in care doamne grase transpoira in rochii urate si maninca in disperare ca sa devina si mai grase si mai urate, in care toata lumea barfeste pe toata lumea, fie acolo pe loc fie a doua si a treia zi. Dar ce uras cel mai tare la o nunta, sunt pozele. In curte la Mogosoaia am vazut cum unei mirese semipravalite pe gazon i se tinea vioalul ca sa para ca viitorul sot, actualmente ginerica a invartit-o la vals, tango sau naiba stie ce mai simulau si stimulau ei acolo. Cert e ca ea era grea, pozitia incomoda, soarele puternic si doar voalul tinut de cei doi gealati parea sa nu aiba nimic impotriva.

Azi, la Iasi, am vazut ceva si mai comic. In fata Hotelului Unirea, un card de semi-gaini numite porumbei. Un el si o ea, mire si mireasa fug romantic ununul catre celalat sub privirile atente ale cameramanilor-3-banuiesc ca viitoarea familie a cheltuit ceva-si ale celorlati locuitori ai pietei. Regia era sa zboare gainile, si sa aisa niste frumoase imagini in miscare. doar ca porumbeii nu mai zboara si cei doi se impiedica in ei. Sublimul de mucava lasa loc grotescului autemtic in acel fel anume, unic,  prin care viul stie intotdeauna sa razbat. Am ras cu muci. Urasc nuntile…

Poate sa imi explice cineva ce ce au tampoanele asa niste ambalaje in culori turbate? daca scoti din greseala din poseta un absorbant invelit intr-o folie gri, maro, sau verde inchis, nu-l vede nimeni dar daca e roz fosforescent sau albastru turbat, altfel sta treaba…s-or gandi ca ne inveselesc? Nu-i nimic ca esti umflatas ca un butoi si te detesti total, uita-te la ambalaj si vei simti cum pulsezi de viata!

Pe mine sa ma scutiti cu imbratisarile voastre gratuite. Idee mai cretina si mai siropoasa mai rar. De unde tot acest sirop care se revarsa peste noi din toate partile? Din ce in ce mai multe eforturi ca sa ascundem ca ne doare la bascheti.

Si la final ceva frumos si normal: pe drum de laq Cluj la Iasi am vazut patru vaci care dormeau la umbra. Simplu. Normal. Firesc.

 

1 Comment (+add yours?)

  1. almanahe
    Jul 28, 2012 @ 23:12:49

    mirese grele, nunţi de mucava, tampoane, vaci…chiar că n-au nicio logică, da’ oarecum se leagă…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: