doamna vasile si doamna simion, doua doamne care dorm bine….


Ne place sa ne demonstram bunatatea cu minumum de efort si cat mai putine mijloace. Vrem sa aratam ca suntem buni si atunci hranim cainii de pe linga blog, pentru ca nu mai e la moda sa ajuti batrnele sa treaca strada..

Ne simtitm bine, asa ca domna Simion, cum coboara ea in slapi de la etajul cicni, cu punguta cu resturi si se aduna toate jivinele in jurul ei. Si se gudura. Si se uita cu ochi balosi la ea. Si ea le mai arunca cate o bucatica din punga. Cand unuia, cand altuia. Din cand in cand se mai incaiera si atunci doamna Simion le spune cu glas blind si voce tabacica “Stai mai, ca am si pentru tine!”. Pe linga doamna Simion mai e si doamna Vasile, care le arunca mancarea direct de la etaj. Mai nimereste din cand in cand si masina cate unui vecin si atunci vecinul tipa la doamn Vasile si cainii urla. Adevarata problema insa este ca micutii maidanezi ajung sa creasca si sa dezvolte multa simpatie fata de doamna Simion si doamna Vasile si tot atata antipatie fata de restul lumii care trece pe acolo. In special seara nu-ti doresti sa treci pe strada. Seara strada e a lor. Doamna Simion doarme, doamna Vasile doarme, amandoua multumite ca a trecut inca o zi in care au facut o fapta buna.Niciuna nu aude zgomotul salvarii care pleaca cu un barbat muscat de picior in timp ce se dadea jos din propria masina…

Aceasta poveste nu este din pacate rodul unei imaginatii. Sau din fericire fiindca nu mi-ar placea sa imaginez astfel de povestiri….

Un lucrur e sigur, binele odata facut ramane bine. Si atunci cand binele se transforma in rau, inseamna ca a fost rau de la bun inceput!

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. alinaepopescu
    May 07, 2012 @ 06:27:18

    Cam asa e peste tot… si lumea nu intelege ca decat sa hranesti 5 in fiecare zi, mai bine adopti unul. Nu e fun sa te alerge o haita de caini sau sa nu poti intra la tine in bloc. Dar e mai simplu sa le dam in cap celor care se plang de muscaturi si se inraiesc cand vine vorba de caini (cand de fapt tot noi oamenii suntem de vina) decat sa recunoastem ca pana si binele il facem pe jumatate, atat cat sa existe intentia aia buna care ghideaza pasul spre iad 🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: