anti comentatori sportivi


Ieri sau alataieri,  nu mai stiu cand ca la peste 30 de grade timpul meu se dilata, se amesteca si traieste in devalmasie, a trebuit sa ma tarai, la pranz, din Timpuri Noi pina in nordul extrem al orasului. Pe la ora do-o. Cand era soarele mai tapanos si calare si pe jos. Am mers calare, evident. Si l-am rugat pe Dumnezeu sa imi dea un taximetrist nefumator, tacut si care sa nu mearga cu statia pornita. Am uitat insa sa spun ceva de radio. Motiv pentru care avea radio. Si mergea. M-am gandit sa n- aud pe aia cu ai si te pego sau esti sofisticata, ma…ei bine, nu le-am auzit, o dovada in plus ca Dumnezeu ma iubeste. Dar am auzit in schimb un comentariu sportiv in care unul si cu altul isi dadeau cu parerea despre cum ar fi trebuit sa joace echipa Dinamo. Ca ar fi trebuit sa faca asa si sa stea asa si sa dea cu piciorul asa si ca mingea ar fi trebuit sa aiba o alta forma si sa fi fost mai bine umflata si….si in timp ce ne afundam in caldura si claxoane si miros de oras parlit la propriu ca la figurat nici ca mai conteaza, ma gandeam cu mintea mea proasta de femeie ca meserie mai inutila decat asta de comentator sportiv, nici ca s-a inventat. Ce e sportul daca nu emotie in direct? Totul se intampla atunci, in prezent, in sudoare, sub ochii oamenilor, intre injuraturi si atacuri de cord, sminte si saliva, pumni si sudalmi…ce mai conteaza ca ar fi fost sa si ar fi trebuit sa dea nu stiu cum…Cum de nu le-o fi rusine? Cat sport au facut oamenii astia la viata lor? Pun pariu ca au burti de bere si glasul dogit de la tigari…dar stau si zic um ar fi fost sa…ce ar fi fost daca…eu in locul lor…Comentatorii de sport ar trebui in orice caz sa fie muieri…este sub demnitatea unui barbat sa asiste la o partida de orice, dupa ce partida s-a consumat si sa spuna cum ar fi trebuit sa intre si sa aisa, minge din teren, of course! Si sa mai ia si bani pentru asta. Rusine mare, zic. Mare de tot!

Huo, baaaaaa!

Advertisements

4 Comments (+add yours?)

 1. ajaxadi
  May 04, 2012 @ 20:03:05

  Draga Ivona,
  Am fost comentator sportiv inainte de a nu mai fi, dar nu m-am simtit lezat de articolul tau, ba chiar mi-a starnit zambete, deoarece am regasit printre randuri o umbra de ironie amestecata cu gluma. Sa stii ca orice meserie in lumea asta are un rost, chiar si cel de prostituata. Ce nu pricepi tu, si mai ales femeile (recunosc ca nici eu, de cele mai multe ori), e ca after-game-ul a depasit de mult in Romania game-ul in sine.
  Nu crezi? Ia sa ne uitam pe cifre… Intrebari: cati spectatori se mai duc la meciuri?; cati telespectatori are un joc de fotbal? Raspunsuri: foooarte putini. Intrebari: cati sunt atrasi de scandalurile din Liga I? cati isi omoara nervii injurand patronii si jucatorii echipelor adverse? Raspunsuri: o multime!
  Si sa nu uitam ca Gigi Becali, cea mai mediatizata parsoana din istoria Romaniei, este produsul acestor scandaluri. Becali nu joaca fotbal, dar vorbeste (mult) si se vorbeste (si mai mult) despre el.
  Concluzia? Daca ceva vinde, se fabrica. Daca e top-selling, se fabrica si mai mult. Iar o parte insemnata din aceasta industrie o reprezinta comentatorul sportiv. QED!

  Reply

 2. Vania
  May 05, 2012 @ 06:38:20

  Dinamo ar trebui să paseze mai mult şi să tragă tare şi plasat la poartă!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: