1 Mai si burdihanul plin si la vedere. La revedere!


Mi-e greu sa gasesc o sarbatoare care sa-mi dispalaca la fel de tare ca 1 Mai. Singura mea bucurie e ca e zi libera si apuc sa imi vad niste prieteni care in mod normal lucreaza foarte mult si pe care de aceea ii vad foarte rar.

In rest, gratarele pe care sfaraie carnea si raurile de bere, ma lasa rece. Agitatia de corpuri esuate pentru prima oara in an la malul Marii Negre ma dezgusta. Ai n-ai treaba, de 1 Mai te duci la mare, bei pina crapi, maninci pina borasti si cu cat maninci mai mult si bei mai mult, cu atat se cheama ca ai sarbatorit mai abitir ziua munci si te-ai distrat mai tare.

Iarba este inghitita de peturi, soarele e umbrit de ragaielile de dupa bere, lumea se imbata si vorbeste prostii, sotii uita ca-s casatoriti, sotiile uita ca nu mai sunt fete mari si tot asa…se pune de-o sarbatoare bahica in toarta regula….se spune ca nu e bine sa iti cumperi masina facuta lunea…eu zic ca nu e bine sa consumi nimic facut pe 2 mai. Ba chiar as propune, ca 2 mai sa fie zi nationala de trezie din betie, in care toata lumea sa consume zeama de varza si cafea. Sau si mai bine, ca luna mai sa inceapa direct cu ziua 2!

De unde pasiunea asta pentru halcile de carne? De unde obsesia asta pentru gratare? De ce daca ne bucuram e musai sa mincam si sa bem ca disperatii? Ce ne-au facut spatiile verzi de ne razbunam asa pe ele….cati ani ne mai trebuie ca sa invatam ca numarul de sticle pe care il luam cu noi la gratar este egal cu nmarul de sticle cu care plecam de la gratar, doar ca de data aceasta sunt goale…

Pe vremea lui Ceasca hai sa zic ca eram disperati dupa mincare fiindca teoretic, n-aveam, dar acum…magazinele gem de mincare de ce trebuie sa ne bucuram halind? Nu am putea fi bucurosi fara gratre? Nu am putea rade cu preietnii fara sa lasam in urma aluminiu, si plastic si tot ce ne mai cade de prin sacosa sau cur…Si inca ceva: maioul ridicat care lasa burdihanul sa respire. E brand national, ultima moda la Paris sau un blestem ancestral?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: