un gol


http://www.220.ro/vedete/Mihai-Margineanu-Otraviti-Sfintele-Moaste/WAfi5fs6aU/

Ca Marginean e un om care dupa parerea mea mimeaza talentul fara talent, o stiam de mult. Dar credeam cumva ca gandirea de “mahala” este apanajul cantecelor lui, ca se da si el interesant ca orice barbat care nu e din cale afara de chipes….ca e doar o pozitionare de marketig sa iubesti agramat fara sa faci acordul intre subiect si predicat, sintagma “ma iubeste femeile si e moarte dupe mine” l-a facut celebru. Intr-un showbiz acapareat de doua titisoare si doua buzisoare, expuse mereu la prim plan si neacoperite nici macar de ploapa privitorului, Marginean parea chiar un intelectual ce canta despre mahala. Dar se pare ca poate fi si invers. O mahala care iese din cel care canta…Sustine in interviul de mai sus ca ar trebui otravite moastele ca sa moara toate babele. Geniala gandire. deducem de aici ca fie domnul Margineanu nu are nicio “baba” in neam, fie vrea sa nu mai aiba nicio baba in neam.

Menestrelul cu pozitionare la capatul Ferentariului, acolo unde intoarce autobuzul daca mai are roti se ia de Dumnezeu in speranta ca il va baga si pe el cineva in seama si ca va reusi sa isi umple sala si contul.Ceea ce e si posibil. Mai greu insa e sa-i umple cineva inima. Dar speram ca i-au mai supravietui in neam niste “babe” , fie ele mame, surori, matusi, verisoare, care sa se roage la sfintele moaste pentru el si sa-l dea si pe un pomelnic duminica…

Sa injuri moastele si babele, pare o strategie buna de marketing, dar nu e. De ce? fiindca publicul lui Marginean nu sunt pustanii teribilisti. Pentru aia el e doar un bosorog care se da “cool”. Iar cei trecuti de primele cosuri si care si-au mai luat si cate un sut de la viata cate un sut, pe ici colo prin partile esentiale si au mai citit cate o carte si-au mai pus cate-o intrebare e posibil fie sa fie sarutat moaste fie sa se fi gandit cel putin ca ar fi bine sa o faca. Ma gansdec la toti cei spperiati de viata, de boala, de moarte, cei care mai au cate un parinte sau un copil bolnav, cei care se duc si mai stau in genunchi la cate o racla si se ridica cu un gram mai usurati decat s-au asezat. Dar banuiesc ca pe domnul Margineanu l-a luat valul si s-a simtit tare bine sa dea cu “ucii in fasole” ca sa folosesc un limbaj pe care si el il foloseste. Eu una zic ca daca se rezuma la foarte intensa mediatizare de pe autobuze, era mai castigat!

In incheiere, Marginene, tine minte ca “nu mor caii cand vor cainii”. Sa fii sanatos. Hristos a Inviat!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: