existenta photoshopata


Ce frica ne e de batranete! Creme, masaje, botox, bisturiu, orice, numai sa nu ne uitam in oglinda si sa vedem un rid. Ridul, acest santulet prin care ni se scurge tineretea catre moarte. Pentru ca haideti sa fim seriosi, ce vedem in batrnate , altceva decat o anticamera a mortii…Moartea, momentul acela cand va trebui sa lasam in urma interese, afaceri, antipatii, simpatii…momentul acela cand nu ne vom mai putea da rotunzi cu realizarile noastre, cu discursurile pe care le-am tinut, cu oamenii importanti printre care ne-am numarat…nici macar ideile noastre pe care le consideram atat de marete, nu vor mai avea atunci prea mare importanta. Nu sunt nici deprimata, nici defetista. Incerc doar sa spun ca n-are rost sa ne mintim. Chiar daca avem 80 de ani si aratam de 50 tot 80 avem. Oricat botox am baga in noi, nu ne va face niciodata sa fim ca la 20 de ani. Singura solutie  este  sa facem la 20 ce trebuie facut la 20. Si la 50 ce trebuie facut la 50.

Cunosc o gramada de femei speriate ca nu mai au talia de pe vremuri. Ca nu mai sta carnea pe ele cum statea. Se mai uita si la cate-o diva din asta imbalsamata si operata si apoi dipsera si nu mai mananca nimic 3 saptamani. Din 5 femei patru si jumatate fac cure de slabire. Asta deoarece  cate o zecime din fiecare din ele maninca pe furis, sau viseaza noaptea savarine, baclavale, ciocolata….

Eu cred ca un om normal, care isi traieste linistit etapele vietii, n-are de ce sa vrea sa faca la 50 ce a facut la 20. Ar inseamna sa vrei sa te repeti, ar insemna lipsa de imaginatie, ar insemna sablon, ar insemna orice altceva decat viata. Noua ni se pare nemapoimenit sa fii mereu ca la douazeci de ani, tinar vreau mereu sa fiu, sa traiesc asa cum stiu…eu cred ca daca am trait ca la douazeci de ani mai mult de zece ani, rata sinuciderilor ar fi mult mai mare. E cu rost, e cu sens, e cu bucurie sa imbatranesti…Nimeni nu poate suporta la nesfarsit o placa stricata de patefon chiar daca ea s-a oprit exact la pasajul care iti placea cel mai mult…tot iti vine s-o spargi! Asa si cu traitul ca la douazeci de ani…Ma dispera prietenele mele care se deprima si intra in doliu national fiindca imbatrnesc…ca sa nu mai spun de toate proastele astea care dau interviuri si vorbesc de teama de imbatrnire, operatii estetice etc…

Asa ca haideti sa lasam dietele, mancatul (excesiv) de sanatos, haideti sa uitam de hainele pe care ni le cumparam cu un numar mai mic doar ca sa ne motivam, haideti sa renuntam la acesta existenta photoshopata si sa ne bucuram de noi asa cum suntem. Si sa acceptam ca imbatranim.

Daca  lumea ar fi la fel de preocupata cu dezvoltatul sinapselor cum e de silueta, ar fi mult mai multi oameni inteligenti si culmea, mult mai multi supli. Fiindca daca nu esti obsedat de slabit, nu esti obsedat nii de mancare ceea ce inseamna ca maninci cat ai nevoie. Cand ai nevoie si dupa cum ti-o impune organismul nu cine stie ce dieta idioata pe care ai citit-o intr-o revista cretina recomandata de o duduie cu ciunga in loc de creier….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: