Îngerul şi pilota


-Onorată instanţă, nu ştiu dacă am schimbat cearceaful la pilotă sau am jumulit un înger….Cred că am jumulit îngeru… cred ca am jumulit îngerul meu….dar a fost legitimă apărare. Vorbea ăncet. Cine să se poată folosi de un înger care vorbeşte încet? Nu doar că nu-l auzi din ceruri dar nu-l auzi nici măcar din capul tău. Mreu îi spuneam “vorbeşte mai tare, vorbeşte mai tare” . Şi el îmi spunea că urlă. Că dacă ar vorbi mai tare de atît ar trece deja pe frecvenţa echipei adverse. Cum să nu-l omori? Unde era când m-am îndrăgostit orbeşte de cine nu trebuia? Unde era când am luat toate acele decizii aiuristice care s-au adunat şi acum sunt consemnate ca fiind viaţa mea…unde era când eu o luam la stănga dar drumul la dreapta? Ei? Aud? Unde? Vedeţi onorată instanţă, n-am avut ăncotro, trebuia să scap lumea de un înger şoptitor. Îngerii trebuie să trîmbiţeze, îngerii trebuie să strige din adancul plămânilor lor îngereşti, îngerii trebuie să fie puternici…

-Gata! Opriţi-l! E încă un surd care şi-a schimbat pilota fără să înţeleagă nimic. 

-Onorată instanţă…şi cu mine cum rămâne. Am întrebat cu glas tremurat în timp ce-mi dezlipeam un fulg lipit de buza de sus.

-Cu tine? Nu-ţi mai putem da alt înger dar dacă vrei, poţi primi o pilotă nouă. Poţi sta ascuns sub ea şi cu puţină imaginaţie să-ţi închipui că nu te va recunoaşte nimeni. Dar tu vei ştii că eşti prostul care a confundat un înger cu o pilotă….În rest, eşti achitat. Adică tu şi îngerul sunteţi chit. Tu surd, el mut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: