Niciun “lol”!


Mi-a trecut prin cap razant, de la stanga la dreapta, gandul ca as fi putut avea in liceu, Facebook. In liceul acela comunist, din acele vremuri comuniste, in care si sa spui bancuri parea un act de curaj, sa apara dintr-odata o unealta din asta atotstiutoare si atotprezenta ca FB. Ce am fi scris noi, copiii comunisti din acea vreme…In prima instanta n-am fi scris nimic fiindca ne-ar fi bubuit creierul de fericire. Apoi ar fi trebuit sa asteptam sa vina curentul, dat fiindca el era luat cam zilnic de la 18 la 22…apoi ar fi trebuit sa ne facem acele tone de teme pe care le primeam, de genul 20 pagini de Gazeta Metematica de marti pina joi si altele…dar apoi daca am fi avut FB cu siguranta nu am fi pus poze cu inimioare si catelusi, n-am fi pus afise luate de pe net si nu ne-am fi expus vesnicele lol si epic…poate gresesc, din prea multa informatie, prea multe surse, prea multe din toate parca nu prea mai avem ce sa ne spunem…

Adevarul e ca e greu sa ai mereu ceva al tau de impartasit cu lumea. Ar exista si varianta sa taci dar asta e moarte curata. In ziua de azi daca nu trambitezi, daca nu te agiti, daca nu te afirmi, esti nimeni. Brandingul personal e mai important ca persoana. Eticheta bate produsul. Nu doar la toale ci si la oameni. Am ajuns sa fim ahtiati dupa aprobare. Vrem non stop  like-uri, zambete, incurajari. Simtim nevoia sa stim ca suntem stralucitori, luminosi, inconjurati de lume. Unde duc toate astea? La depresii din nimic, la sinucideri fiindca nu esti destul “de iubit”, de popular. Cand vedeam filmele cu liceeni americani care se dadeau cu curul de pamant sa fie populari mi se parea amuzant dar iata ca modelul social a fost important. Frecventam si noi scoala succesului cu orice pret.

Bunica-mea stia ca are de facut zilnic mancare pentru o masa ca la nunta, daca putea face asta, era fericita si-i multumea lui Dumnezeu. Daca nu, iarasi ii multumea. La 72 de ani a decis ca si-a incheiat socotilile si a cerut sa moara. La 72 a si murit. Nu a avut nevoie de confirmari din partea copiilor sau a nepotilor. Relatiile ei cu lumea nu erau pe orizontala ci pe verticala.

Mi-ar placea sa-i seman mai mult….

2 Comments (+add yours?)

  1. geocer
    Oct 15, 2011 @ 05:58:21

    Aha, acum am inteles de ce ti-ai pus pe blog widgetul ala care permite vizitatorilor sa dea like-uri la articolele tale!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: