Popo(R)ul roman


Cand s-a nascut Poporul Roman, moasa i-a dat APGAR 10 ca a tipat din prima, mult, bine, din toti rarunchii care se pare ca ar fi rinichii si nu plamanii dar asta-i alta belea de poveste. Si acest prunc numit poporul roman a fost vizitat de multe ursitoare ca tot se poarta ele pe la nunti, botezuri si cumetrii de casa mare. Buun. Si veni prima ursitoare si-i ura sa fie plin de simtul umorului, vesel si inspirat in replica. Dar imediat a venit o alta ursitoare si i-a zis, “da, asa sa fie, da sa fie si tare-n clont, cinic pina in prasele si spurcat la gura ca un birjar” Si a mai venit o ursitoare, una buna, da buna rau, care i-a urat de bine, dar de bine rau . “sa fii destept, sa le vezi pe toate din prima, sa te prinzi repede si sa te descurci in orice situatie” …Dar iata hop si alta ursitoare care imediat a dat-o la sucit “da, sa fie tot ce-a zis ea dar din cauza asta sa devina un speculant de cea mai joasa speta gata oricand sa profite de tot ce-i ofera orice situatie. Inteligenta sa-i fie rece, sa nu tina nicicand cont de inima. Prostul ala de Pascala habar n-avea cand zicea ca inima are ratiunile sae pe care ratiunea nu le cunoaste…un francez romantic …la romani n-o sa fi asa, pragmatism, pragmatism, pragmatism…” Din fericire s-au plimbat multe ursitoare pe la capatul pruncului grasut si rozaliu numit Poporul Roman. Din nefericre ultima care a trecut a fost o ursitoare rea care a spus “de toate va avea pruncul asta dar mai mult decat orice va avea spirit individualist. Orice munca de echipa se va duce pe apa sambetei iar  duminica vor sfaraii micii pe gratare si va curge garla berea si toata lumea va inchina in cinstea fraierilor care au crezut ca in viata pot razbate altfel decat fiind egoisti. Si cu cat omul va fi mai egoist cu atat mai mult cei din jur il vor tine de sensibil…” Si uite asa pruncul a crescut si a devenit din Poporul Roman, Popoul Roman, un individ cinci si blazat, egoist si ingamfat. Sigur sunt cateva milioane de exceptii dar ele nu fac decat sa confirme regula.

3 Comments (+add yours?)

 1. Laura Frunza
  Sep 22, 2011 @ 12:46:11

  Imi pare rau de experienta care te-a facut sa scrii acest articol, am citit si pe facebook. Foarte urat din partea persoanei care te-a lasat balta.

  Reply

 2. testoasadeserviciu
  Sep 22, 2011 @ 12:52:33

  Laura, ce mi se pare ciudat este linistea pe care o are cineva cand anunta treburi de genul “n-am chef” sau “vreau sa ma linistesc”. Isi anuleaza singur munca de o vara si o anuleaza si pe a colegilor de echipa, cel utin pe a mea si pe a partenerului ei direct, in mod clar. In rest, nu-i nicio problema, spectacolul sta in picioare si fara ea…In rest sper ca esti bine si incepi sa-ti revii putin dupa hop. Daca ai chef si timp, te astept duminica la spectacol.

  Reply

 3. Trackback: Septembrie dens « Ioan Usca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: