Stiri din Raznaland


In Raznaland copiii ne cresc pe noi. Merg la serviciu dar ii doare la basca de ce spune seful, care la randul lui e tot copil asa ca orice conflict de munca se rezolva firesc cu o minge batuta in spatele officebuildingului de sticla sau cu o inghetata servita de o secretara grasuta care nu are mai mult de cinci ani vechime in viata dar are prea multe kilograme pentru standardul zilei. Dar ei nu-i pasa de standardul zilei, ei ii pasa doar ca frigiderul e mereu plin si ca tot ce are de facut atunci cand ramane fara inghetata sa-l sune pe baiatul acela dragut  si pistruiat care vine imediat cu bicicleta cu muzica de flasneta si i-l umple de in nou. Pe banii companiei.

Si pentru ca tot Raznalandul e condus de copii, nu exista taxe, impozite, dari, amende, reguli. Sigur, se mai cearta doi pe cate-un loc unde sa-si lase tricicleta dar apoi vine imediat o politista care le da cate-o acadea si s-au calmat. Cine sa se mai poata certa cu gura plina?

Bineinteles ca-n Raznaland nu sunt supe, ciorbe, mancare gatita in general, sau salate, nici vorba de salate…cine sa le faca si mai ales de ce?  Sigura ca parintii au dintii stricati de la atatea dulciuri dar sunt fericiti si deloc nervosi…

Nu sunt malluri, sunt doar depozite de jucarie unde fiecre se duce si isi ia ceva fara bani ca nu sunt bani decat la Monopoly.

Daca vreti sa ajungeti in Raznaland tot ce aveti de facut este sa tineti drumul drept cat mai adanc catre voi insiva, pina in punctul in care nu va mai pasa cum sunteti, cum ganditi, ce faceti, ce credeti…nu va mai pasa decat ca sunteti bucurosi sa va auziti respiratia si stiti ca de acolo  inainte “Cineva” va avea grija sa va trimita numai acadele si inghetate si tarete cu branza si tiramisu si sucuri, fiindca tot restul lucrurilor amare au fost lasate la bariera.

Asa ca porniti catre Raznaland acum ca oricum nu stiti cand ajungeti….eu inca n-am ajuns ca altfel v-as fi spus ca va astept. Poate ne intalnim pe drum si merge o vreme impreuna ca sa sporovaim voios despre toate cele pe care le lasam in urma…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: