Am o jena complexa de oamenii care se dau “simpli”


Nu stiu daca ati bagat in seama ca mai nou cu totii ne dam in vant dupa “lucrurile simple” si afirmam cu nonsalanta ca suntem”niste oameni simpli”. 

 Ce inseamna de fapt sa te bucuri de lucrurile simple?

Sa te uiti la un peisaj, la un copilas, la un apus sau sa zdrobesti ceapa si sa o “minci” cu slana pe servet cu o palinkuta inainte si una dupa ca sa stii o treaba…Ce mai e simplu in ziua de azi? Peste tot hartii, adeverinte, relatii, prietenii, barfe, imbarligaturi…unde-i simplitatatea? Cine mai pune baza pe cuvant? Unde-i lumea aia in care daca spuneai o vorba, vorba ramanea…atunci da, totul era simplu.

Bunica-mea imi ardea una dupa ceafa daca nu ma inchinam inainte de masa. Scurt, fara preaviz. Daca nu eram atenta ma trezeam cu fata in ciorba…Asta era ceva simplu. Acum purtam dezbateri daca e bine sa ne inchinam, cand e bine, cum e bine in ce conditii si-n ce parametrii energetici…Mi-au trebuit 20 de ani ca sa descopera eficienta si simplitatea acestui gest.

Toti oamenii astia care vorbesc despre bucuria lucrurilor simple conduc masini complicate, folosesc tehnica de ultima ora pe care daca nu si-o pot procura pur si simplu sufera!, isi cumpara haine venite de peste mari si tari, maninca bio si ar respira aer din punga adus tocmai din padurea virgina daca ar putea, deci unde e simplitatea? 

Toti acest oameni care iubesc “simplitatea” citesc carti complicate care vorbesc despre relatii complicate, cu semenii si cu Dumnezeu, mai nou Dumnezeu e un subiect la moda, e bine de vorbitcu pathos  pro sau contra, da bine, arata ca ai o simpla dar puternica deschidere spirituala…

Oamenii care apreciaza simplitatea se uita la dezbateri televizate complicate in care alti oameni care se dau simpli cetateni revoltati se suduie simplu ca la usa cortului cu niste simpli reprezentanti ai cetatenilor revoltati.

Oamenii care iubesc simplitatea pierd doua ceasuri in trafic ca sa ajunga la o simpla receptie unde o multime de alti oameni simpli vorbesc de bucuria tihnita a traiului la tara si cand se gandesc la tara se gandesc la o baie de ultima ora, la cea mai inalta tehnologie hi-fi, la simplitatea plasmei din fata semineului  si evident, la simplitatea unor servitori care sa aiba grija de toate pentru ei.

Cel mai simplu lucru cu putinita este sa crezi ca nu esti buricul pamantului si ca atunci cand ai o problema ceri ajutorul mai sus si-ti faci o cruce. E foarte simplu.  Asta asa, ca sa inchei cu un subiect la moda 🙂

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. Marius Ionescu
    Sep 28, 2015 @ 07:15:38

    Oho…. Dar cel mai al naibii e că unii mai sunt și simpliști(a se citi: micimani), ba-și mai fac și titlu de glorie pe ideea asta că-s dintr-o bucată.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: