Grinch care a furat ziua de 1 iunie


Astazi fiind ea ziua de 1 iunie adicatelea vezi tu dom’le ziua aceea cand ne iubim mai mult copiii. Dati-mi voie sa fiu Grinch care a furat ziua de 1 iunie si sa mi se faca greata de atat dulcegarie. De unde s-a revarsta toata aceasta desuetitudine cu lumina ochilor nostri, copilul din noi, bucuria vietii etc De unde impresia asta ca cu cat e o expresie e mai pompoasa cu atat e si iubirea mai mare?  Nu facem decat sa ne rasfatam si sa ne crestem prost copiii, nu facem decat sa le generam asteptari false de la viata. Ii crestem cu ideea ca viata e o cutie de bomboana de ciocolata cand de fapt ea e o colectie de dinamite strategic amplasate. Nu spun sa nu fim fericiti si sa nu-i multumim lui Dumnezeu in fiecare clipa a fiecarui ceas ca-i avem si sa ne rugam pentru sanatatea lor si binele lor dar sa nu facem din 1 iunie o zi in care odrasla noastra rasfatata ( ca daca zic prost crescuta ne implica si pe noi parintii daca spun rasfata pare mai mult problema odraslei) bate din picior si spune ca vrea aia si ailalta. Imi plac tare mult parintii aceia care atunci cand tancul de 3 ani bate din picior si urla ca vrea nu stiu ce, parintele lacrimeaza si spune'”dom .le are o personalitate”. Ce greseala fatala sa confunzi personalitatea cu bazdacii si isteriile. Ma gandesc ca poate si doamna Hitler s-a simtit binecuvantata cand i s-a nascut copilul, poate ca si ea s-a gandit la el ca la bucuria si lumina ochilor ei, poate ca si ea cand micutul urla si dadea din mana spunea ca are personalitate….

Parerea mea de Grinch care a furat ziua de 1 iunie este sa o lasam mai moale cu educatia asta americaneasca, pemisiva, sa nu uitam ca si un copacel ca sa se dezolte are nevoie si de lumina si de apa si de aer, deci si de nemarginire dar si de marginirea uui  bat de care sa se tina pina se intareste ca sa stea  singur vertical.  Si prin asta nu vreau sa spun doar sa ne sustinem copiii, ca ni-i sustinem cu varf si indesat ci si sa stim sa le impunem anumite limitari care cu timpul ii vor ajuta.

Asa ca poate ca ziua de 1 iunie trebuie scoasa din dulcegaria asta care ne omoara splina si trecuta putin in zona de fiere, in care mai si judecam inainte de a ne arunca cu tot soiul de rasfaturi si caderi pe spate referitoare la progeniturile noastre.

 

 

 

3 Comments (+add yours?)

 1. Andra Pavel
  Jun 01, 2011 @ 17:48:38

  Mi-a plăcut comparația cu copacul 🙂

  Reply

 2. edy
  Jun 02, 2011 @ 09:30:51

  “Ii crestem cu ideea ca viata e o cutie de bomboana de ciocolata cand de fapt ea e o colectie de dinamite strategic amplasate.”-Lumea este asa cum vrem sau putem sa o vedem…ce spui tu pentru mine e absurd… viata nu e o cutie sau o colectie…e doar o calatorie…depinde doar de partenerii pe care i-am ales si de modul in care percepem bucuria calatoriei…copiii trebuie sa se bucure de fiecare pas…pentru ca fiecare pas e unic si ireversibil…iar anii copilariei se afla in fiecare din noi si in actiunile noastre pana la sfarsit…

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: