Blog cu capul gol


Cel mai mare avantaj rezultatul dintr-un blog e ca iti dai seama cat de gol ti-e capul. Citim mult, avem pareri, ne “bagam in seama” de cate ori avem ocazia si ocazii sunt, har Domnului! ca traim intr-o societate sprintara si usor schizofrenica…dar blocul iti pune in fata o oglinda minunata. Hai fraiero, sa te vad ce mai spui azi, ceva demn de cateva accesari pe zi, ce adevar prestezi, ce revelatie cotidiana majora scoti din joben, ce epifanie demolatoare…Dar magia dintr-un motiv sau altul nu iese. Iepurele cel alb si plin de sens nu e pe fundul jobenului. Moneda nu se ascunde dupa nicio ureche.

Si uite asa, iti dai seama ca de fapt nu faci decat sa reactionezi. La ce spun altii. Prin tocsouri, prin ziare, prin retele de socializare. Reactionam. Suntem sau nu de acord, dezbatem, spunem cuvinte mari si tari care sa ne afirme ca fiind mari si tari. Daca spunem “inteligent” rezulta ca si suntem”inteligenti” pe principiul universal valabil, “cine zice ala e”.

Revin. Blogul iti pune in fata saracia mentala. Blogul arata clar ca de fapt nu esti un om care-si pune probleme, care incearca sa inteleaga, care-si croieste un drum…Blogul iti arata limpede si dur ca de cate ori ramai singur pui mana pe telefon. Dai un sms, verifici numere, mesagerii, butonezi aiurea dar te tii de el, de telefon  ca sa nu te suga golul din tine. Cu cat mai mare goma cu atat mai mare si golul. Eu stiu. Ca glasuiesc din proprie experienta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: