Chicklit sau cheaplit


Urasc chicklit! Pe vremuri gandeam ca sa citesti Barbara Cartland sau Sandra Brown e un inceput, ca asta te antreneaza si apoi treci la nivelul urmator, ti se rafineaza gusturile si ajungi sa vrei mai mult de la o carte pe care o tii in mana. Dar nu e asa. Poti sa urmaresti o viata intreaga telenovele fara sa ajungi sa aperciezi Noptile Cabiriei, cu toate ca si acolo e “romance”. dar e altfel. Acest salt la “altfel” nu se poate face daca in interiorul tau nu exista ceva anume ca sa-l ceara.

Chicklitul e un fel de literatura fast-food, de indopi sa ai burta plina in niciun caz sa te bucuri de ceea ce maninci. E o continuare dar nu cu salt calitativ al cititului de revesite. Fiindca in reviste cateodata gasesti si cate un articol bine scris, cu accente bune si profunzimi nebanuite.

Chicklitul ma deranjeaza ca termen. O femeie etichetat drept “chick” e de fapt cheap si chicklit e cheaplit. Adica ieftin, mai pe sleau. Sa citim deci fetelor ce si cum sa facem cand ni se rupe o unghiuta, cum sa ai rezultatul optim la coafor si mai ales ce tertipuri sa facem sa agatam cat mai mult , mai repede si mai bine. Cum sa facem sa nu suferim cand El ne-a parasit, de exemplu sa mancam cliseistic o galeata de inghetata. Sau cum sa fim romantici. De exemplu o cada cu spuna si luminaralele parfumate de jur imprejur. Clisee peste clisee pentru o viata traita in clisee. Asta e chiclklit. Ceva care sa ne umple imensul plictis al vietii. O literatura care sa ne spuna ca e palpitant sa mergem la cumparaturi si ca o femeie fericita e una careia ii atrana de mana o sacosa cu cinci carpe pe ale caror etichete se regasesc valorile zilei sub forma de initiale DsiG, Ysi L si acum imi vine sa zic PLM dar nu e frumos ca tocmai am sustinut ca nu sunt pentru ingjuraturi. Asa ca in concluzie, fuck chicklit!

Advertisements

6 Comments (+add yours?)

 1. Ada Pavel
  Aug 31, 2010 @ 11:05:43

  concluzia, fără înjurături! 😆
  Nu știam de termenii ăștia… 😕

  Reply

  • ivona codruta georgescu
   Aug 31, 2010 @ 11:07:08

   Nu stiai de chicklit? Atunci imi pare rau ca te-am invata eu asa ceva. Sophie Kingsella? Ai auzit de ea? ea e mamica acestui gen…

   Reply

 2. Ada Pavel
  Aug 31, 2010 @ 11:08:24

  nu… poate să fie și tăticu :))

  Reply

 3. Vania
  Aug 31, 2010 @ 17:35:48

  Am urmat calea inversă: O viaţă întreagă am urmărit Nopţile Cabiriei, râvnind la telenovele…

  Reply

 4. Trackback: Zi de toamnă | Ioan Usca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: