Cuvinte vii-Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa


Daca vrei o carte care sa iti astearna linistea in suflet si sa te faca sa respiri mai bine dupa o zi in care ai simtit ca in cosul pieptului ti s-a adunat un ghem de sarma ghimpata, asta e cartea. Daca vrei sa intelegi istoria comunismului in Romania, asta e cartea. Daca vrei sa intelegi cum ajunge omul la tradare, care ii sunt limitele si nazuintele, asta-i cartea.  Daca vrei sa simti ca-ti sporeste credinta si-l simti pe Dumnezeu mai aproape, asta e cartea. E interesant cum reuseste sa scrie o carte deopotriva crestina si istorica. Pe mine de exemplu m-a frapat sa aflu ca iti poate fi dor de puscarie, mai ale cand acea puscarie a fost la Pitesti, monstruosul Pitesti pe care-l povestetste de-a fir a par Paul Goma, sau de o celula sapata la sapte metri sub pamnat, la  Jilava.

Dar Parintele Calciu te face sa intelegi asta. Dupa cum te face sa intelegi ca e un dar uitarea pacatelor celorlalti. Dar pe care trebuie sa te spetesti sa-l sporesti. ce sa mai, n-am eu iscusinta destula sa va fac sa intelegeti ce podoaba de carte e asta. Va mai spun doar ca am luat odata cu aceasta carte si “Viata Parintelui Ghorghe Calciu” pe care am pus-o la vedere. Pentru ca pe copeta e o poza mare de-a Parintelui si felul in care zambeste cu tot sufletul, ma binedispune. E suficient sa ma uit la el si simt ca ma inseninez.

Eu chiar cred ca pe fata omului se poate citi harta sufletului sau si ca un om bun nu se poate ascunde. Asa ca daca nu cititi cartea, macar priviti-i fata si sunt convinsa ca tot va va ajuta sa va simtiti mai bine…

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. Gabriela Milodin
    Sep 01, 2010 @ 11:17:46

    “Creştinismul nu ne oferă un mijloc miraculos de a scăpa de suferinţă, ci ne pune la îndemână miraculosul mijloc de a o îndura.” (Nicolae Steinhardt – Jurnalul Fericirii)
    Iti multumim pentru ca ne reamintesti despre bucuria de a ne naste crestini si totusi “un singur lucru nu poate Dumnezeu, sa ne mantuiasca fara consimtamantul nostru.” (Nicolae Steinhardt – Jurnalul Fericirii)

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: