Injurati, va rog! Sau in direct, cu iadul…


Nu stiu daca obisnuiti sa citit comentariile de pe bloguri. Cu toate ca cele mai relevante  pentru punctul meu de vedere, sunt comentariile nascute la articolele din presa. Primele doua, trei , cinci comentarii au legatura cu postul. Dupa care incepe un razboi. Se stabilesc automat doua tabere care incep sa se injure reciproc. Dincolo de limbaj si pareri, argumente si contra-argumente un lucru e clar. La romani exista multa furie adunata. Furie vie, vibranda, gata sa sparga zagazurile. Cum altfel se explica un pomelnic de injuraturi la moartea cuiva, cum altfel se explica bucuria desantata in fata ravagiilor naturii. Expresii de genul”bine i-au facut”, ‘”asa le trebuia” referitoare la oameni care sunt in pragul colapsului din suferinta nu pot fi explicate decat prin nebunie.

Dar stau si ma intreb, oare injuratul asta pe diferitele bloguri, situri, pe ici colo si dincolo, ajuta la ceva? Se mai alibereaza din furie, au ba? Ca ma gandesc sa-mi deschid o afacere.  O linie telefoica  la care suni si contra unei sume modice, de doi- trei euro/minut, injuri cat vrei…(e mai ieftin ca la psiholog si poate chiar mai eficient pentru ca de cele mai multe ori nu vrei sa te intelegi pe tine cat sa-i faci de  minune pe cei care nu te inteleg…e mai simplu si oarecum mai placut) Operatorii fiind educati sa te intarate astfel incat convorbirea sa dureze cat mai mult, ca de! e afacere si trebuie sa existe si profit dar si ca omul sa fie sigur ca si-a varsat sacul. Dupa cateva minute in care injuri tara, nevasta, soacra, seful, banii, inflatia, deflatia, si tot ce mai ai tu de injurat, pui telefonul jos si esti in nirvana. Fara substante halucinogene, fara socuri electrice, fara niciun adjuvant. Doar prin injuratura sincera, deschisa, racoritoare…Oare ar ajuta asta? Sa fie un telefon al injuratului. “Injuarti, va rog!”. Avem atatea feluri diferite ed a injura ca ar fi pacat sa nu le folosim, nu-i asa?

Si aici revin la o alta intrebare. Avem asa de multe injuraturi, asa de variate, facand referire la mame, morti, raniti si diverse parti anatomice interioare si exterioare, fiindca suntem furiosi si vrem sa exprimam asta sau din contra, injuram fiindca ar fi pacat de bunatate de injuraturi sa le tii la sertar si sa nu le dai drumul pe traseu?

Asa ca astept propuneri de asociere. Dar nu prea mult, ca furia creste…

12 Comments (+add yours?)

 1. Ada Pavel
  Aug 08, 2010 @ 09:49:13

  😆 e interesantă propunerea ta. Dar nu sunt genul care înjur. Mai bine mă răzbun pe șifonier. Cât despre înjurăturile pe bloguri… mi se par de prost gust. Nu-ți convine ce scrie acolo, ieși și gata. Nu fă circ. Dar, românu…

  Reply

  • ivona codruta georgescu
   Aug 08, 2010 @ 10:38:31

   Ada, nici eu nu sunt adepta injuraturilor. Tocmai ca ma intreb daca acest gen de violenta verbala ne scapa sau nu de alta violenta…parerea mea e ca nu, ba din contra, contribuie la cresterea violentei…

   Reply

 2. Iulian
  Aug 08, 2010 @ 18:59:45

  Bag tot ce stiu tehnic la afacerea asta. Ca nu ma pot satura de imaginatia romanului de la a injura. O fi boala au ba? ;o)

  Reply

 3. Vania
  Aug 09, 2010 @ 18:21:43

  O dată, am dat muie la tot cartieru’, da’ eram beat…
  Pe internet nu prea înjur, folosesc spamul acasă, iar în deplasare discut doar cu gazda…

  Reply

 4. Zorin Diaconescu
  Aug 09, 2010 @ 20:42:02

  Înjurăm așa cum vorbesc englezii despre vreme; e un subiect la care poate contribui oricine, deoarece toată lumea știe cum a fost vremea ieri, vede cum e azi și poate să emită o părere rezonabilă despre cum va fi mâine. Nouă așa ceva ni se pare banal. Vrem să fim originali, geniali, să „rupem fața târgului”. Normal că doar 1% sunt în stare de așa ceva, restul de 99% mimează. Cum? Înjurând. Orice și pe oricine, oricum.

  Reply

  • testoasadeserviciu
   Aug 12, 2010 @ 10:48:32

   Zorin, ca de obicei, scurt si la obiect! Asa e, multa lume considera injuratura un fel de a se defini intr-o originalitate “colectiva”. Daca se poate asa ceva 🙂

   Reply

 5. Trackback: Inocentul – Epilog « Ioan Usca
 6. Trackback: JB sau DJ « Ada Pavel's Blog
 7. Trackback: Sunt recunoscător « Ada Pavel's Blog
 8. Trackback: Sunt recunoscător « Ada Pavel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: