Festivalul de film Istoric, Rasnov, 6-15 august 2010


Pentru cateva zile cetatea Rasnov va prinde viata. Va fi o batalie a filmelor istorice bune. Se vor vedea in premiera momente istorice reale, filmate atunci  dar care n-au mai fost date publicitatii fiindca nu fac onoare omenirii.

“Constituit în întregime din filme originale de 35, de 16 şi de 8 mm, „Al Doilea Război Mondial” cuprinde imagini rare despre: masacrul ofiţerilor polonezi de la Katyn, evacuarea forţei expediţionare britanice la Dunkirk, tratamentul inuman aplicat soldaţilor francezi, luaţi prizonieri de nazişti şi despre sacrificiul soldaţilor sovietici de la Stalingrad. Compilând incredibile înregistrări, documentarul dezvăluie privitorilor o imagine nouă a celui de-al Doilea Război Mondial, cuprinzând întreaga complexitate a acestuia, dar şi perspectivele celor două tabere: victimele şi învingătorii.”

Poate ca acum lumea e mai dispusa sa le priveasca si sa-si digere despre sine o imagine nu tocmai flatanta. Poate  ca doar faptul ca evenimentele sunt inchise in trecut ne facem sa avem puterea sa le privim in fata, cu toate ca asemenea evenimente inca se mai intampla. Sunt multi de “poate” dar si un “cu siguranta”. Cu siguranta ca nu veti rata intalnirea cu Festivalul Fimului Istoric, la Rasnov, 6-15 august. Sambata 6 august, Tritonic va avea acolo prezentare de carte. Mai multe pe www.tritonic.ro  . Cred ca veti gasi acolo si romanul meu, Hotii de timp 🙂 Acesta a fost argumentul final. Lovitura de gratie ca sa va conving sa va petrecti ziua de 6 august la Rasnov.

3 Comments (+add yours?)

 1. adakiss
  Aug 03, 2010 @ 19:40:09

  ce frumos!!! succes cu cartea! dacă nu o aveam deja și dacă îmi permiteam să plec, acela era argumetul care m-ar fi convins cu siguranță! 🙂

  Reply

 2. testoasadeserviciu
  Aug 04, 2010 @ 08:17:46

  Ada, ca de obicei, esti o doamna 🙂

  Reply

 3. adakiss
  Aug 04, 2010 @ 18:16:36

  eh, mersi muult! eu doar spun ce cred… 😀

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: