despre iris murdoch


http://www.cinemarx.ro/filme/Iris-Iris-1454.html

Ce face un scriitor cand ramane fara cuvinte? Ce mai putem insemna noi, ce putem fi, in afara cuvintelor? Daca la inceput a fost cuvantul, ce mai poate exista dupa cuvant? Poate iubirea pentru cineva trece dincolo de cuvant?

M-a impresionat profund filmul asta. Faptul ca poate exista atata iubire intre doi oameni, intre doi scriitori, o iubirea care sa invinga egoul. Lucru stiut fiind ca in general scriitorii se iubesc pe sine…sau ca sa fiu mai exacta isi iubesc egoul, umbra, proiectia pe care si-o fac.

Cred ca o viata in care te iubeste cineva asa cum a iubit-o John Bailey pe Iris, merita traita. Si de ea si de el. Mi-ar fi placut sa fi meritat sa ma iubeasca cineva asa…Amandoi joaca senzational. Si Judy Dench si Jim Broadbent.

Sa ajungi sa fii atat de ascutit la minte cum era ea, sa faci asocierile si deductiile pe care le facea ea pentru ca apoi, sa treci dincolo…ca si cand daca treci de un maximum al inteligentei dai de prostie….

Un film intrigant despre puterea si limitele cuvantului. L-am vazut prima oara la premiera si de atunci il vad periodic ca sa-mi aminteasca cat de fragil e totul…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: