off the record no 1


Astazi m-au invins cartile. Cum ne cum, n-am apucat sa scriu despre nicio carte dar poate ca e mai bine asa fiindca am ajuns la concluzia ca trebuie sa mai vorbesc si  oarecum pe linga. Asta ca sa nu creada cineva ca vorbesc pe linga fara sa-mi propun …

Adica sa extind de la prezentat carti la treburi conexe. De exemplu, mi se pare foarte important cum citesti. Tolanit in pat, in fotoliu, cu muzica sau fara. Cred ca oamenii pot fi cunoscuti nu doar prin ce citesc ci si prin felul cum citesc. Eu citesc intinsa in pat, fara muzica, obligatoriu la lumina veiozei. Daca imi cade lumina din tavan, ma ucide. Si cel mai mult imi place la asfintit, cand toata camera e inundata , cam din aprilie pina in octombrie, intr-o lumina aurie. Aia e cea mai buna lumina de citit.

Un domn profesor de la liceul Lauder imi povestea ca el isi proiecteaza cartea pe perete sau pe tavan si citeste de acolo…fascinant mi s-a parut…dar parca daca nu simti hartia intre degete, mirosul acela de lemn …Sigur, cateodata iti mai ramne si cerneala tipografica pe degete dar c-est la vie! Dar despre cartea ca obiect, alta data.

Mi-ar placea sa imi povestiti in ce pozitii cititi.

Va las cu un link si cu intrebarea cum naiba fac sa pun blogroll pe wordpress?

http://happyhour.protv.ro/video-prigoana-furtul-e-sport-national-peste-tot/37891

2 Comments (+add yours?)

 1. Magykhurin
  May 13, 2010 @ 21:57:35

  Doamnă Ivona Boitan, chiar nu m-am gândit până acum că aş putea cunoaşte un om după modul în care citeşte… E o perspectivă foarte interesantă. Din păcate nu mulţi mai citesc în ziua de azi… Oricum, în ceea ce mă priveşte, citesc tolănit în pat, cu muzică (punk, rock, clasică – variază în funcţie de starea mea de spirit şi de carte).
  În legătură cu blogroll-ul, în caz că n-aţi rezolvat (nu prea am fost atent, îmi pare rău) îl puneţi de la ASPECT. Mergeţi acolo şi trageţi opţiunea LEGĂTURI în bara din dreapta ecranului.

  Reply

  • testoasadeserviciu
   May 13, 2010 @ 22:32:08

   Interesant cum relationezi muzica cu ceea ce citesti…si mie cititiul tolanit mi se pare cel mai “boieros” cu toate ca stiu multe persoane pentru care cititul elegat de un fotoliu…oricum ar fi, cititul are un ritual al lui, asta e clar, si ritualul cred ca spune cateva ceva despre cel care-l adopta 🙂 Cu blogroll-ul n-am rezolvat-o, asa ca am sa fac cum ai spus. Mersi mult de sfaturi!

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: